Balul Balurilor Bobocilor, eveniment cu acuze grave din partea unor părinţi
Evenimentul nu a avut girul IȘJ şi nici al vreunei instituţii de învăţământ preuniversitar
Înregistrările VIDEO cu spectacolul desfășurat la Balul Balurilor Bobocilor 2018, pot fi urmărite mai jos
Acuze grave la adresa juriului de la Balul Balurilor Bobocilor, din partea părinţilor concurenţilor de la Liceul Pedagogic. Părinţii susţin că rezultatul balului, care i-a avut drept câştigători pe reprezentanţii Colegiului Unirea, nu este conform cu realitatea, iar unul dintre juraţi, adus special din alt judeţ, ar fi fost cel care a înclinat balanţa în favoarea uniriştilor. De altfel, anunţarea rezultatului balului a iscat o adevărată isterie în rândul părinţilor concurenţilor de la Liceul Pedagogic, care s-au situat în opinia juriului pe locul secund, aceştia invadând suprafaţa din Sala Polivalentă, unde a avut loc evenimentul. Balul Balurilor Bobocilor a fost organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Vrancea, dar fără a avea girul Inspectoratului Şcolar Judeţean sau al vreunei unităţi de învăţământ preuniversitar. Întrucât pe reţelele de socializare curg acuze la adresa organizatorilor, l-am contactat telefonic pe preşedintele CJE, Marian Ignat, care a precizat că nu poate comenta modul în care juriul a ales să puncteze concurenţii. Potrivit acestuia, iniţial juriul avea o altă componenţă, însă membrii acestuia s-au retras pe rând, fiind nevoiţi să îi înlocuiască. Să nu apară suspiciuni, ar fi decis să aducă doi reprezentanţi ai altor judeţe. Iată, însă, în întregime punctul de vedere al CJE, singurul organizator al evenimentului, referitor la ceea ce s-a întâmplat la Balul Balurilor Bobocilor din acest an, aşa cum a fost transmis el:
Ce spun reprezentanții elevilor despre ”Balul Balurilor Bobocilor”
„Consiliul Județean al Elevilor Vrancea reacționează la acuzațiile aduse organizării evenimentului ”Balul Balurilor Bobocilor”, ajuns în acest an la cea de a-VII-a ediție. Construit ca un proiect care să aducă elevii din diferite licee împreună și să creeze conexiuni interpersonale, s-a dovedit a fi un prilej în care persoanele implicate direct în proiect sunt puse în pericol într-un cerc în care injuriile și agresiunile de orice formă le înconjoară. Apreciem faptul că părinții investesc și-și susțin copiii în demersurile lor atât artistice, cât și educaționale, însă atitudinea pe care o adoptă în urma rezultatelor anunțate de juriu, nu face altceva decât să descurajeze astfel de evenimente, să inhibe și să provoace cicatrici emoționale, pentru foarte mulți tineri care la o vârstă foarte fragedă, îndrăznesc să organizeze evenimente și proiecte comunitare. De-a lungul anilor, motivul pentru care existau conflicte, era suspiciunea pentru juriu și a relevanței lor în contextul acestui eveniment. Anul acesta, în premieră, juriul, ca la orice competiție de prestigiu, a fost anunțat pe pagina evenimentului, fiind o metodă prin care să facilităm transparența celor care decid perechea câștigătoare. Mai mult decât atât, juriul a fost adus din colțuri diferite ale țării, pentru a fi cât mai departe de contextul în care ar putea fi acuzați pentru punctajul acordat în favoare unei anumite echipe. De altfel, tot din același motiv, atât filmulețele cât și colajele participanților au fost cerute cu cel puțin o zi înainte, pentru a ne asigura că probele nu depășesc mai mult de 12 minute, cum este specificat în regulament. În valul de acuzații, cei care ne pun la colț pentru acțiuni ce nu țin de implicarea noastră, sunt părinții de la care ar trebui să luăm un exemplu. Dezaprobăm comportamentul anumitor persoane prezente în sală și ne dezicem de orice acuzație de subiectivitate, argumentele fiind, de altfel, nefondate.
Aceștia sunt factorii care ne pun sub semnul întrebării obiectivele propuse, dar ne aprobă, cert, că cel puțin pentru viitorul apropiat, publicul nu este pregătit pentru a realiza și aprecia că, până la urmă, câștigători suntem toți,” transmit reprezentanţii CJE.