Educație

Bacalaureat 2019 | Absolvenții clasei a XII-a susțin astăzi prima probă scrisă la limba română

Ziarul de Vrancea
1 iul 2019 1571 vizualizări
Foto:arhiva ZdV.credit foto:Redactia.ro
Foto:arhiva ZdV.credit foto:Redactia.ro

Absolvenții clasei a XII-a susţin luni, 1 iulie, proba scrisă la limba română, care este prima probă scrisă de la Bacalaureat 2019, în conformitate cu calendarul emis de Ministerul Educaţiei Naţionale. La prima sesiune de Bacalaureat 2019 s-au înscris peste 130.000 de absolvenţi de liceu.

Actualizare știre: Absolvenții de la Real și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale, cu excepția celor de profilul pedagogic, au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga, potrivit edupedu.ro. Cei care au urmat cursurile liceelor cu profil Umanist au avut de realizat un eseu eferitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Absolvenții de clasa a XII-a înscriși la Bacalaureat 2019 au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Cum se desfășoară proba scrisă la limba română la Bacalaureat 2019

Proba scrisă la limba română, care este prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2019, este susținută luni, 1 iulie, potrivit calendarului Ministerului Educației, calendar care a fost publicat pe edu.ro.

Proba scrisă de limba română de la Bacalaureat 2019 începe la ora 9:00, dar elevii pot intra în săli doar până la ora 8:30. La ora 9:00 începe distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 

Elevii care susțin sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019 au susținut și simularea examenului, în luna martie. Potrivit rezultatelor înregistrate atunci, 42,15% dintre elevii de clasa a XII-a au obținut medii de 6 și peste 6.

Proba scrisă la limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2019 va fi monitorizată audio-video. Candidaților participanți nu li se va permite accesul în sălile de examen cu manuale, dicţionare, însemnări sau alte materiale din care s-ar putea inspira și care ar putea contribui la rezolvarea subiectelor. De asemenea, candidații nu au voie să aducă în sala de examen telefoane mobile, tablete sau al,et mijloace electronic de comunicare. În cazul în care un absovent încalcă aceste reguli, el va fi eliminat din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost sau nu au fost folosite.

Examenul naţional de Bacalaureat 2019 se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Rezultatele la Bacalaureat 2019 vor fi publicate pe edu.ro și, imediat ce vor fi dissponibile, pe digi24.ro.

Citește și: Rezultate simulare BAC 2019. Mai puțin de 4 elevi din 10 ar promova

Bacalaureat 2019, program probe scrise

1 iulie 2019 – Limba și Literatura Română – proba Ea, examen scris

2 iulie 2019 – Limba și Literatura Maternă – proba Eb, examen scris

3 iulie 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec, examen scris

4 iulie 2019 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed, examen scris

Rezultatele din prima sesiune vor fi afișate pe data de 8 iulie 2019, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între 12:00 și 16:00. Rezolvarea contestaților va fi realizată între 9-12 iulie 2019, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 13 iulie.

Subiectele la limba română şi baremul de corectare de la Bacalaureat 2019 vor fi și pe digi24.ro imediat ce acestea vor fi disponibile.

Examenul naţional de Bacalaureat 2019, prima sesiune, a început în data de 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, astăzi fiind susținută prima probă scrisă la Bacalaureat 2019.

Text informații:digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.