Educație

Ateliere de povești și muzică enesciană dedicate copiilor, la Centrul de Formare al Bibliotecii ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Ziarul de Vrancea
13 mar 2019 898 vizualizări

Informații despre acestea apar într-o comuincare de presă  transmisă de reprezentanții conducerii  Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Luni, 18 martie 2019, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, la Centrul de formare din strada Maior Sava nr. 4, două ateliere de povești și muzică enesciană dedicate elevilor Şcolii Anghel Saligny din Focşani şi Şcolii Gimnaziale Bilieşti, susţinute de scriitoarea Cristina Andone. Cu acest prilej, vor fi prezentate asistenţei costume populare autentice, iar participanţii se vor bucura de o sesiune de autografe oferite de autoare.

Poveștile scrise de Cristina Andone îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine personalitatea muzicii lui Enescu, prin asocieri de imagini, emoții și situații. În compania scriitoarei, copiii vor învăța despre perseverență, răbdare, grijă și muzica lui George Enescu, familiarizându-se, în acelaşi timp, cu instrumentele muzicale, elementele de teorie muzicală şi atmosfera specifică unui concert de muzică clasică.

Cristina Andone este scriitor, activist educational şi trainer de creativitate. Cărtile sale, reunite în colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală, vândute în 120.000 de exemplare, îşi propun să îi familiarizeze pe copii cu muzica clasică printr-o metodă pedagogică originală - ‘audit de brand muzical’. Cele nouă cărţi despre muzica marilor compozitori împletesc planificarea strategică de marketing cu teoria muzicală în poveşti armonioase.

Colecţia etnografică a autoarei poate fi admirată în ilustraţiile din cartea „Enescu şi hora razelor de soare” şi în cadrul atelierelor de carte organizate în Bucureşti şi în ţară. 

  Manager,                                                                Relaţii Publice,

  Margareta Tătăruş                                                   Adrian Ţiglea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.