Educație

Cadou de sărbători: Album de colinde romaneşti în interpretarea Angelei Gheorghiu

Iulia Crețu
19 nov 2013 1200 vizualizări
Materialul discografic poate fi cumpărat, începand cu această săptămană, din magazinele de specialitate şi din hipermarketuri u „am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălţătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni”, spune soprana din Adjud

Iubitorii muzicii vor primi de aceste sărbători de iarnă un cadou special. Celebra soprană Angela Gheorghiu a pregătit un album de colinde romaneşti, „O, ce veste minunată!”. Materialul discografic a fost realizat împreună cu MediaPro Music, cu sprijinul Radio Romania, al Primăriei Sectorului 3 Bucureşti şi al Centrului Cultural Casa Artelor. Albumul conţine 16 colinde tradiţionale romaneşti, foarte îndrăgite şi cunoscute, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe”, „Colindiţa” sau „La Vitleem acolo-n jos”. Capricioasa divă a muzicii clasice, născută la Adjud, în Vrancea, susţine că primul său album de colinde este un vis împlinit pentru ea, realizat prin intermediul Fundaţiei Angela Gheorghiu. „Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălţătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde romaneşti de referinţă, cu aranjamente gandite pentru spiritul şi vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundaţiei pe care am înfiinţat-o şi care-mi poartă numele, Fundaţia Angela Gheorghiu. Le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preţ în muzica romanească tradiţională de Crăciun. Vă urez să aveţi parte de Sărbători cu mare bucurie şi pace sufletească!”, a transmis soprana Angela Gheorghiu, printr-o postare pe pagina sa de socializare. Materialul discografic de sezon poate fi cumpărat din magazinele de profil, dar şi din marile magazine, începand cu această săptămană. Piesele sunt înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, şi în Studioul ISV - Ines Studio & Video. Albumul este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu – Radio Romania – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti – Primăria Sectorului 3 Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Parau, iar producătorul executiv, Alice Barb. (Iulia CREŢU)

Angela Gheorghiu - La Vitleem colo-n jos http://www.youtube.com/watch?vaG5YBqjqdxHk


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.