Educație

Istoria oraşului Mărăşeşti, promovată de elevi

Raluca Manolache
19 nov 2013 1901 vizualizări
Puţini ştiu că la Mărăşeşti se află cea de-a doua statuie din ţară dedicată lui Cuza, dar şi un monument dedicat eroului „Trompetist”

Istoria oraşului Mărăşeşti este promovată de elevi în cadrul proiectului “Să nu ne uităm eroii!”. 24 de tineri din Mărăşeşti învaţă istoria oraşului în care locuiesc prin intermediul mai multor acţiuni derulate în cadrul proiectului european „Să nu ne uităm eroii!”, proiect derulat de Asociaţia „Voluntariat pentru Viaţă“ din Mărăşeşti şi finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale - „Tineret în Acţiune“- Acţiunea 1.2-Iniţiative ale tinerilor. Activităţile sunt derulate în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ Mărăşeşti şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea. Pană în luna decembrie tinerii vor vizita cele mai importante obiective istorice din zona Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja, iar în luna decembrie se va realiza şi o expoziţie „Photo-Voice“. Prin toate aceste acţiuni tinerii din Mărăşeşti, care vor avea astfel un mod plăcut de a-şi petrece timpul liber, vor învăţa istoria oraşului şi vor putea promova mai departe oraşul. Cu această ocazie, elevii au mai aflat că în Mărăşeşti există cea de-a doua statuie din ţară dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, care se află în centrul oraşului, dar şi monumentul dedicat eroilor sau statuia dedicată  eroului „Trompetist”. „Ne-am dorit să promovăm şi pozitiv oraşul prin intermediul istoriei şi a monumentelor locale. Participanţii la proiect sunt 24 de tineri cu varsta cuprinsă între 16-25 ani proveniţi din mediul rural şi urban. Am ales ca tinerii să provină din medii geografice diferite pentru a promova includerea acestor tineri pentru a le dezvolta anumite atitudini de toleranţă, empatie, de solidaritate, de a le dezvolta aptitudini antreprenoriale”, spune Any Mary Drăgan, managerul de proiect. Şi tinerii incluşi în proiect sunt încantaţi de această experienţă. Ionuţ Iancu, de 16 ani, spune că acest proiect i-a acordat prilejul să îşi petreacă timpul într-un mod plăcut şi să înveţe lucruri importante despre oraşul Mărăşeşti. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
jonyraducanu, acum 3808 zile, 10 ore, 59 minute, 36 secunde
Felicitari tinerilor din Marasesti ,felicitari Dragan Ana.O lectie pentru cei ce mai cred ca ne poate conduce prostia .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.