Educație

Trei elevi de la Pedagogic aşteaptă excursia la Parlamentul European

Dan Chiriac
15 nov 2013 1343 vizualizări
Echipajul format din elevi din clasa a 12-a a caştigat un concurs pe teme de anticorupţie

Trei elevi de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” din Focşani au caştigat o excursie la Bruxelles, dar nu ştiu cand vor merge să vadă sediul Parlamentului European din capitala Europei. În acest an, Asociaţia Pro-Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie au organizat un concurs denumit “Plăteşti zero pentru ce ţi se cuvine!”. În cadrul proiectului au fost selectate mai multe echipaje de la liceele din ţară, iar Colegiul Pedagogic “Spiru Haret” s-a aflat printre cele cinci judeţe calificate la faza următoare a concursului ce s-a desfăşurat la Poiana Ţapului, în judeţul Prahova. Caştigătorii acestui proiect au primit promisiunea din partea organizatorilor că vor merge pe 9 decembrie la Bruxelles, pentru a vizita Parlamentul European. Numai că planurile s-au schimbat între timp, iar echipajul format din două fete şi un bărbat de la Pedagogic mai are de aşteptat pană la vizita la Bruxelles. “Organizatorii concursului au decis ca cele cinci echipaje să ia parte la un nou concurs la Bucureşti, pe 9 decembrie.  Asta pentru că la Poiana Ţapului nu am putut instala labirintul anticorupţie, din cauza vremii total nefavorabile. Ploaia torenţială ne-a împiedicat să punem acel labirint. După etapa de la Bucureşti, cele cinci echipaje vor merge la Bruxelles, la Parlamentul European, la o dată ce va fi stabilită de coordonatorul proiectului, Asociaţia Pro-Democraţia”, ne-a spus Sina Calotă, de la DGA Vrancea. Echipajul de la Pedagogic este condus de profesoara Elena Hruşcovschi şi este alcătuit din Andreea Carst, Alexandra Ţigănuş şi Cătălin Lazăr. Ultimul este fotbalist la CSM Focşani şi este fiul lui Liviu Lazăr, zis Jair. Tanărul îşi doreşte să urmeze Facultatea de Drept, după terminarea clasei a 12-a. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
je, acum 3784 zile, 3 ore, 1 minut, 58 secunde
îmi dau seama cum au câștigat ..stire de doi lei si articol de doi lei ...cand e liceu ,când e colegiu când face parte un bărbat din echipa ...si ce sa mai spunem de celebra profesoara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.