Educație

Liceenii intră în grevă, joi şi vineri, cu banderole albe la mana stangă

Ziarul de Vrancea
11 nov 2013 1529 vizualizări
Liceenii se solidarizează cu studenţii şi cu profesorii care au cerut alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie u liceenii vranceni susţin că nu se poate face performanţă fără finanţare corespunzătoare

Pentru prima dată în învăţămantul vrancean, liceenii intră de joi în grevă de avertisment. Acţiunea face parte dintr-o iniţiavă pornită la nivel naţional, liceenii luand decizia ca din 14 noiembrie să se solidarizeze atat cu cadrele diadactice cat şi cu studenţii. Prin urmare, de joi, liceenii vranceni vor intra la ore cu banderole albe la mana stangă, fiind pentru prima dată în istoria învăţămantului vrancean cand elevii li se alătură dascălilor în demersurile lor. “Miercuri voi avea o întalnire cu preşedijnţii Consiliilor Şcolare ale Elevilor din judeţ cărora le vom împărţi banderole albe pe care le vor purta joi şi vineri. Prin această formă de grevă ne alăturăm studenţilor care vor protesta miercuri în toate centrele universitare din ţară. Vrem ca învăţămantul din Romania să fie unul performant, ori fără finanţare acest lucru nu se poate. Nu vred că profesorii ar putea avea ceva împotriva acestei forme de protest atata vreme cat nu vom lipsi de la ore. Cat îi priveşte pe parlamentarii de Vrancea, am fi încantaţi dacă aceştia ar arăta un minim interes faţă de acţiunea noastră pentru că nu dorim decat să atragem atenţia asupra unei probleme acute”, ne-a declarat Cristian Gîrneaţă, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea. Directorul Colegiului Naţional Cuza, profesorul Marius Poll, îI susţine pe elevii colegiului pe care îl conduce, atata vreme cat acţiunea acestora se înscrie în cadrul legal. “E un drept al lor. Dacă se înscrie în cadrul legal, nu e nicio problemă. Aceasta este un mod de a atrage atenţia asupra unei priorităţi naţionale”, a precizat Marius Poll.

Greva de avertisment nu înseamnă chiul de la ore

Preşedintele CJE Vrancea, elevul Cristian Gîrneaţă, atrage atenţia colegilor săi că greva de avertisment nu înseamnă că liceenii pot trage chiuliul de la ore. “Se merge la ore, aşa cum am făcut-o şi pană acum, dar cu banderole albe la mana stangă”, ne-a mai spus preşedintele CJE. Acesta a anunţat ieri conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) despre greva de joi, inspectorul general Vasilica Zaharia precizand că solicitarea elevilor reprezintă o problemă importantă a sistemului de învăţămant. “M-au informat în legătură cu greva japoneză de joi, iar solicitarea lor este o problemă importantă”, ne-a declarat şefa IŞJ. Principala cerinţă a liceenilor se referă la alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie în 2014. Aceasta este şi una dintre solicitările principale ale studenţilor care miercuri, 13 noiembrie, vor ieşi în stradă în 11 centre universitare din ţară. La protest şi-au anunţat participarea 25.000 de studenţi. Şi profesorii au protestat săptămana trecută printr-un miting în Bucureşti. Toţi atrag atenţia asupra neajunsurilor din sistemul romanesc din învăţămant. (Mihaela VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.