Educație

Veterinarii au început vaccinarea antirabică la vulpi

Sorin Tudose
10 nov 2013 1354 vizualizări
Pană la finele anului vor fi vaccinaţi şi cainii şi pisicle cu carnet

Medicii veterinari au început luna trecută cea de-a doua campanie de vaccinare orală a vulpilor cu momeli vaccinale prin distribuţie aeriană şi manuală. În vederea desfăşurării în condiţii optime a acestei campanii, potrivit legislaţiei în vigoare, se va efectua permanent o campanie de informare a populaţiei prin postarea afişelor la nivelul localităţilor (primărie, şcoală, poştă, magazine etc), după cum spun specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În prima perioadă de vaccinare orală a vulpilor din acest an au fost aplicate 1.205 momeli vaccinale la vulpi prin intermediul celor 44 de fonduri de vanătoare prin distribuţie atat manuală cat şi aeriană. Eficienţa vaccinării este verificată la vulpile împuşcate prin examinarea acestora în laboratorarele de specialitate. În ceea ce priveşte vaccinarea la carnasiere (pisici, caini) aceasta se face o dată pe an, în perioada octombrie/decembrie, dar nu mai tarziu de un an de la ultima vaccinare. “Vaccinarea se face la animalele a căror proprietari deţin carnete de sănătate înseriate şi numerotate potrivit alocării marjelor de serii şi de numere de către Autoritatea centrală. Carnetul trebuie să cuprindă în mod obligatoriu numele şi prenumele proprietarului/deţinătorului, domiciliul acestuia, specia (caine/pisică) codul de identificare, sexul animalului, culoarea şi eventual semne particulare”, transmit reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.