Educație

Basarabeni la Salonul Dragosloveni

Valentin Muscă
28 nov 2006 774 vizualizări
Salonul Literar Dragosloveni 2006 este ultima editie in care moldovenii vor veni in Romania cu buletinul

De aceea, organizatorii vor sa aiba in centrul manifestarilor scriitorii

basarabeni, pentru care intrarea Romaniei in UE va muta granita Europei pe Prut. "Invitata de onoare este literatura romana din Basarabia. Pe 2 si 3 decembrie, la Focsani vor fi prezenti scriitorul Leo Butnar, presedintele Asociatiei Scriitorilor din Romania - Filiala Chisinau, Ioan MinaSurta - secretarul Filialei si speram sa ajunga si scriitorul Mihai Cimpoi, invitat pe 1 Decembrie la Alba Iulia, la manifestarile Zilei Nationale. Editia 2006 vrem sa o punem sub semnul solidaritatii cu scriitorii de peste Prut", ne-a spus Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei pentru Cultura. Pe 2 decembrie, la Focsani vor fi lansate mai multe carti printre care si cea mai recenta lucrare a scriitorului Leo Butnar, "Perimentrul cenusii" (Ed.

Cartea Romaneasca, 2006), un jurnal al scriitorului din perioada 1972-1978. Daca in ultimul timp, tonul salonului a fost mai mult unul al amintirilor, in acest an, manifestarea ar putea sa marcheze un nou inceput, in care creatia literara sa ia locul discutiilorpaseiste, amintirile sa foloseasca ca argument proiectelor si nu ca subiect de plins mortii ori jeluit vremurile de odinioara. Iar dictonul "Daca vin nu e, salon nu e...", sa fie de domeniul trecutului!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.