Educație

Cuziştii călători, fascinaţi de Turcia

Ziarul de Vrancea
31 oct 2013 2238 vizualizări
Elevii Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” s-au întors fascinaţi din Turcia, unde au fost implicaţi în două proiecte imternaţionale. Primul a avut temă ecologică şi a constat în plantare de copaci, iar al doilea proiect a avut ca temă “antreprenoriatul”, învăţandu-i pe elevi cum să-şi dezvolte propria afacere

Ambele proiecte s-au desfăşurat în oraşul Kayseri. Astfel, în cadrul proiectului intitulat “Don’t let my land to slade”, cuziştii au ajutat la plantarea a 2 mii de pini mediteraneeni, dar au avut şi întalniri cu responsabilii pe probleme de mediu din această ţară. “Ne-am întalnit cu un reprezentant al Ministerului Pădurilor, ei avand un astfel de minister deoarece au o problemă în acest domeniu, dar am avut şi discuţii pe teme de educaţie. Am apreciat foarte mult faptul că au fost deschişi”, a declarat Cristi Gîrneaţă, unul dintre elevii participanţi la proiect. “Pentru fiecare dintre noi a fost o experienţă deosebită. Am văzut stadiul lor de dezvoltare în comparaţie cu ţara noastră”, ne-a spus şi Oana Ghibirdic. “Sunt fascinată de tot ceea ce am văzut în Turcia. Fascinaţia aceasta se datorează culturii existente, foarte diferită de a noastră”, a precizat şi Corina Cazaciuc, o altă cuzistă implicată în proiect. Elevii vranceni au fost însoţiţi în Turcia de profesoara Constanţa Coatu. Al doilea proiect la care au participat cuziştii se numşte “My own small bussines”, un parteneriat din cadrul programelor “Youth in Action” sau “Tineret în acţiune”, finanţate de către Agenţia Naţională de Proiecte în Domeniul Educaţiei şi Formării profesionale. Întalnirea de proiect a avut loc tot în oraşul turcesc Kayseri, participand cinci ţări: Romania, Bulgaria, Turcia , Italia şi Lituania. “Antreprenoriatul” a fost tema celui de-al doilea proiect, care a avut drept scop învăţarea elevilor cum să-şi dezvolte propria afacere. “Elevii au avut ocazia să-şi lărgească orizontul cultural, să-şi îmbogăţească vocabularul limbii engleze şi turce, să-şi dezvolte abilităţile lingvistice şi lucrul în echipă, prin metode noi”, transmite profesoara Andreea Săndulescu, care a însoţit delegaţia CNC în Turcia. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.