Educație

Lidia Dumbravă, reprezentantul părinţilor în relaţiile cu autorităţile judeţene

Ziarul de Vrancea
29 oct 2013 2541 vizualizări
Părinţii elevilor vranceni şi-au ales ieri, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), reprezentanţii în relaţiile cu autorităţile judeţului

În urma propunerilor venite din partea părinţilor, Consiliul Judeţean al acestora va fi condus în continuare de Lidia Dumbravă, inspector  pentru proiecte educaţionale în cadrul IŞJ. Argumentele părinţilor pentru realegerea acesteia în funcţia de preşedinte al acestui organism au constat în faptul că Lidia Dumbravă provine din sistemul de învăţămant şi cunoaşte mai bine problemele, şi faptul că este mamă a doi copii. Tot ieri au fost aleşi trei din cei patru vicepreşedinţi, pe zone, astfel: pentru zona Odobeşti – Florentin Cristea - reprezentantul părinţilor de la Liceul Teoretic Odobeşti, pentru zona Panciu – Ludmila Elena Ţuţui de la Şcoala Soveja şi Cristiana Boldeanu de la Şcoala “Ion Basgan” pentru municipiul Focşani. Urmează ca la o viitoare întalnire să fie ales un vicepreşedinte şi pentru zona Adjud. Consiliul Judeţean al Părinţilor Vrancea are şi patru membri: Adelina Morărescu de la Şcoala 2 Mărăşeşti, Mihaela Barbu de la Şcoala Urecheşti, Carmen Neaţă de la Şcoala Milcovul şi Mirela Enache de la Şcoala Nereju Mic, precum şi un secretar în persoana Danielei Mălinoiu de la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Focşani. În cadrul întalnirii de ieri părinţii au ridicat şi probleme ale învăţămantului, cum ar fi propunerea parlamentarilor de a micşora vacanţa de vară sau decontarea navetei. Inspectoarea Lidia Dumbravă a propus o întalnire în care să fie discutate şi alte aspecte, precum influenţa calculatorului asupra copilului şi varsta adolescenţei, iar părinţii au cerut o discuţie pe teme legate de rolul consilierului şcolar, violenţa şcolară sau consumul de substanţe etnobotanice în radul tinerei generaţii. (M. VLĂDESCU)

   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.