Educație

Profesorii pichetează maine Prefectura Vrancea

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 2102 vizualizări
Sindicalişti din toate domeniile de activitate vor ieşi în stradă, în Piaţa Unirii, dacă Primăria municipiului Focşani nu le va pune piedici

50 de cadre didactice afiliate la SIP-FEN Vrancea vor ieşi în stradă maine, într-o acţiune de pichetare a Prefecturii Vrancea. Acţiunea va avea loc între orele 15.30 – 16.30 şi vor veni în Piaţa Unirii doar dascălii care nu au program în acest interval, potrivit liderului organizaţiei locale, Paulina Roşcan. Acţiunea va fi urmată pe 25 octombrie de o întalnire cu parlamentarii de Vrancea cărora le-au fost înaintate ieri invitaţii, acestora urmand să le fie expuse problemele cu care se confruntă angajaţii din sistemul de învăţămant. Între timp în randul cadrelor didactice din acest sindicat se desfăşoară un referendum privind măsurile ce trebuie luate pentru ca revendicările să le fie rezolvate. Sindicalişii trebuie să bifeze una dintre acţiunile: mitinguri de protest, neîncheierea situaţiei şcolare pe semestrul I, grevă de avertisment şi grevă generală. Formularele vor fi înaintate la Bucureşti pe 31 octombrie, unde vor fi centralizate. Pe 4 noiembrie va avea loc un miting de protest în Capitală, pus la cale de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, la care vor participa membri Biroului Executiv de la fiecare organizaţie judeţeană. “În măsura în care aceste acţiuni nu vor avea efectul scontat, începand cu 1 noiembrie, FSE “Spiru Haret” va demara acţiuni de protest la nivel naţional, care pot culmina cu blocarea anului şcolar şi închiderea unităţilor de învăţămant”, se arată într-un comunicat al FSE “Spiru Haret”.


Sindicaliştii se tem că nu vor obţine aprobarea pentru miting

Acţiunea de pichetare a SIP-FEN Vrancea este comună cu a altor sindicalişti afiliaţi la “Cartel Alfa”, nemulţumiţi de “refuzul Executivului de a avea un dialog social real şi de a respecta angajamentele luate prin programul de guvernare”. Concomitent cu pichetarea Prefecturii Vrancea va avea loc o acţiune similară şi la Harghita. Liderul “Cartel Alfa”, Emil Răvoiu, a depus cerere la Primăria Focşani pentru autorizaţia de pichetare încă de miercurea trecută, însă pană ieri nu primise niciun răspuns. Acesta se teme ca nu cumva acţiunea de miercuri să nu aibă loc din cauza refuzului de eliberare a acestei autorizaţii de către primar, cum s-a întamplat de altfel şi în primăvară. În timp ce profesorii cer modificarea Legii Educaţiei, alocarea a 6% din PIB pentru învăţămant, o lege specială pentru salarizarea personalului didactic, debirocratizarea actului educaţional. Colegii lor din alte domenii de activitate doresc modificarea Legii dialogului social, a Codului Muncii, creşterea salariului minim brut pe ţară la 1.000 de lei în 2014, oprirea concedierilor fără măsuri de protecţie socială, relansarea economică şi combaterea evaziunii fiscale. Săptămana trecută şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional, prima fiind greva japoneză pe 28 octombrie 2013. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Fen-ist, acum 3833 zile, 4 ore, 31 secunde
Pai noi astia de la FEN suntem 50 de toti! Ha ha ha!
Mihai, acum 3833 zile, 5 ore, 20 minute, 3 secunde
Frectie la picior de lemn.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.