Educație

Parintii, informati asupra efectelor lipsei de iod

Camelia Stănilă
24 nov 2006 932 vizualizări
Proiectul se va finaliza cu o vizita la salina din Tg. Ocna

Parintiii care au copii la Gradinita nr. 1 din Focsani au fost informati cu privire la afectiunile tiroidiene cauzate de lipsa iodului din alimentatie, in cadrul unui proiect demarat de curind sub genericul "Rezolvarea problemelor pentru o sanatate mai buna" ("Problem solving for better health"). Programul, coordonat de educatoarea Ileana Popa, vizeaza un grup tinta de 20 de parinti si 20 de copii cu virsta intre 4-5 ani. Astfel, adultii si prichindeii de gradinita au primit explicatii de la specialisti in domeniu, dr. endocrinolog Corina Macaude la Policlinica nr. 2, dar si de la asistent pediatru Mariana Vlase. "Proiectul pe care l-am demarat porneste de la premisa ca sanatatea nu este o problema exclusiva a domeniului medical. De aceea am implicat si parintii, care au primit informatii despre

importanta folosirii sarii iodate in alimentatie, despre alimentele bogate in iod, inclusiv de origine vegetala, dar si despre cauzele care duc la cresterea numarului de afectiuni tiroidiene si simptomele initiale ale acestora. Toate aceste probleme au stirnit interesul celor prezenti, intre specialisti si parinti existind un dialog real. Activitatea s-a finalizat intr-o atmosfera relaxanta, atit pentru copii, cit si pentru parinti si invitati", a precizat educatoarea Ileana Popa. Actiunea vine dupa ce, in perioada 2-4 noiembrie, DSP Vrancea a desfasurat un curs pe aceasta tema, in colaborare cu Inspectoratul Scolar, Fundatia Andrea si Dryfus Health Fundation din SUA, care este si initiatorul programului. Proiectul demarat de Gradinita nr. 1 se va derula pe parcursul a sase luni, fiind finalizat pe 20 mai 2007, cu o excursie la salina din Tg. Ocna. In acest interval se vor desfasura si numeroase alte activitati, care includ vizite la cabinet pentru consultarea copiilor, discutii cu parintii si chiar un carnaval cu pancarde tematice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.