Educație

Liceenii de la “Gheorghe Asachi”, specialişti în gastronomie

Sorin Tudose
18 oct 2013 1314 vizualizări
Elevii de la Colegiul “Gheorghe Asachi” au primit diplome de participare la pentru trei săptămani de practică în domeniul gastronomiei u “învăţător” le-a fost expertul bucătar german Hartmut Boll, care i-a învăţat o sumedenie de secrete din bucătrie

Zeci de invitaţi, profesori, elevi, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au participat ieri la festivitatea de închidere a proiectului “Formare în domeniul serviciilor - gastronomie”, proiect desfăşurat la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”. Invitatul special a fost germanul Hartmut Boll, specialist în gastronomie şi cu o experienţă de circa 40 de ani în bucătăria germană şi internaţională. Timp de trei săptămani, acesta a instruit în ale gastronomiei nu mai puţin de 131 de elevi ai colegiului focşănean. Pe de o parte elevii şi profesorii de specialitate au încercat o sumedenie de reţete culinare, asistaţi de bucătarul german, iar pe de altă parte au învăţat şi cum trebuie pusă în farfurie mancarea. Şi profesorii de limba engleză au fost implicaţi în proiect, cadrele didactice înlesnind comunicarea dintre Boll, elevi şi ceilalţi profesori. La festivitate a fost pregătită şi o expoziţie culinară ce a cuprins salate Waldorf, salate de sfeclă şi măr, pui galantine umplut cu bacon, prune, pătrunjel şi salvie, dar şi un desert intitulat “măr în pijama şi sos de vanilie”. Expoziţia culinară a fost realizată de elevii clasei a XII-a D sub îndrumarea lui Boll. “Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu voi şi mă bucur că am putut să vă învăţ cate ceva din tainele gastronomiei”, le-a spus Boll liceenilor.

Hărnicie în bucătăria colegiului

Cateva din mancărurile preparate de liceeni

“Suntem la finalul celei de-a treia ediţii a parteneriatului dintre colegiul nostru şi Fundaţia germană Serviciul Seniorilor Experţi. Pentru a doua oară consecutiv am avut onoarea să îl avem alături pe expertul voluntar, domnul Hartmut Boll. Pe parcursul celor trei saptămani am avut privilegiul ca un număr important de elevi să lucreze efectiv în bucătăria colegiului nostru sub îndrumarea atentă a domnului Boll. Elevii au fost deosebit de încantaţi, au realizat preparate culinare din bucătăria naţională şi internaţională, domnul Boll învăţandu-i şi forme de prezentare specatculoase. Bineînţeles că în final am avut o mare satifacţie. Vreau să îl asigur de toată preţuirea mea, a colegilor pentru rigoare, pentru profesionalim si pentru căldură şi sper din tot sufletul să ne revedem într-un nou proiect în anul următor”, a declarat profesoara Mihaela Horeangă. La final au fost acordate diplome elvilor, iar expertul german a primit la randul său un mic cadou din partea unor elevi. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Serviciul Seniorilor Experţi din Germania şi Camera de Comerţ a Germaniei, Marilena Răvaş, Mihaela Horeangă, Marinela Anghel şi Mihaela Arhire fiind profesorii coordonatori ai întregii acţiuni. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.