Educație

Patru cuzişti vor planta copaci în Turcia

Ziarul de Vrancea
16 oct 2013 1203 vizualizări
“Ne interesează prea mult să adunăm diplome, iar impactul pe care îl au aceste activităţi asupra elevilor mai puţin”, spune directorul CNC, care vrea mai multă implicare în diseminarea proiectului internaţional

Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” este implicat în acest debut de an şcolar în mai multe proiecte internaţionale, unele care abia s-au închiat, iar altele care se vor desfăşura în perioada următoare. Astfel, în perioada 21-28 octombrie o delegaţie din 13 persoane, care cuprinde elevi actuali, foşti elevi şi un profesor însoţitor, vor merge în Turcia unde vor participa la activităţile din cadrul proiectului intitulat “Don’t let my land to slade”. Proiectul, pe teme ecologice, este derulat de o asociaţie turcă în colaborare cu Ministerul Mediului din această ţară şi constă în acţiuni de ecologizare, vizite şi seri interculturale. Cazarea tinerilor vranceni se va face în Hayseri, oraş situat în centrul Turciei, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume. Kayseri este denumirea turcă a cetăţii bizantine Cezareea, acest oraş fiind prima oprire pentru un pelerinaj la asezămintele ortodoxe din Capadocia. “Vom participa la activităţi de ecologizare, vom planta copaci, iar într-una din zile vom face o excursie în Capadocia. De asemenea, vom participa la o seară interculturală”, ne-a declarat profesoara Constanţa Coatu, coodonatoarea proiectului. Potrivit acesteia scopul proiectului îl constituie responsabilizarea elevilor în activităţi de ecologizare. “Cuziştii au răspuns întotdeauna afirmativ la orice solicitare în activităţi legate de mediu. Cu siguranţă vom avea de învăţat din această experienţă”, a declarat Cristi Gîrneaţă, unul dintre elevii CNC care vor face deplasarea în Turcia. Alături de acesta în proiectul “Don’t let my land to slade” mai sunt implicaţi Maria Gîrneaţă, Oana Ghibirdic, Corina Tatu, precum şi opt foşti absolvenţi ai CNC, în prezent studenţi. “Proiectul se adresează tinerilor cu varsta cuprinsă între18 şi 26 de ani, iar noi am vrut să derulăm acest proiect numai la nivelul colegiului nostru”, ne-a mai spus profesoara Constanţa Coatu. Implicarea colegiului focşănean în astfel de proiecte este benefică în opinia directorului CNC, care însă este de părere că există un mare handicap la capitolul diseminare. “Cu siguranţă că proiectul este benefic pentru elevi, dar cred că etapa de diseminare este defectuoasă. Ne interesează prea mult să adunăm diplome, iar impactul pe care îl au aceste activităţi asupra elevilor mai puţin. Este importantă obţinerea şi implicarea în astfel de proiecte, dar consider că la fel de importantă este şi ultima fază, cea de diseminare”, ne-a declarat profesorul Marius Poll, directorul CNC. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.