Educație

Suport pentru deţinuţii cu handicap din Penitenciarul Focşani

Dan Chiriac
10 oct 2013 912 vizualizări
Ieri, la Penitenciarului Focşani, a avut loc o dezbatere cu tema „Suport pentru persoanele private de libertate cu handicap”.

La activitate au participat specialişti din cadrul sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială alături de cadrele medicale din Penitenciar, reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Vrancea – Comisia de expertiză a persoanelor cu handicap pentru adulţi, ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din Focşani, precum şi 8 deţinuţi cu handicap, aflaţi în închisoare. „Această acţiune face parte din activităţile ce au ca scop medierea relaţiilor cu instituţiile abilitate şi crearea unei proceduri eficiente de lucru pentru o bună colaborare, actualizarea informativă a persoanelor private de libertate asupra legislaţiei în domeniu. Penitenciarul Focşani acordă asistenţă socială persoanelor private de libertate şi este preocupat permanent de integrarea în grup a vârstnicilor aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate, prin reducerea diferenţelor dintre viaţa carcerală şi cea din comunitate. Buna colaborare cu instituţiile care au ca misiune acţiuni cu caracter social adresate persoanelor în dificultate, a făcut ca reprezentanţii acestora să răspundă prezent invitaţiei, ocazie cu care au fost oferite materiale informative şi au avut loc discuţii interactive”, spune subcomisarul Geta Gură, de la Penitenciarul Focşani. Deţinuţii au participat activ la discuţii, lămurind aspecte despre legislaţie şi drepturile pe care le au pe parcursul executării pedepsei privind situaţia lor de persoană cu handicap şi totodată posibilitatea de a-şi clarifica situaţia şi anumite drepturi după liberare. (Dan CHIRIAC)
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.