Educație

Duiliu Zamfirescu - Ambasador cultural pentru copii europeni

Sorin Tudose
9 oct 2013 1147 vizualizări
Copii din Spania, Turcia, Franţa, Italia şi Grecia au venit la Focşani pentru un schimb de experienţă cu copiii noştri

Elevii din clasa a VI-a C de la Şcoala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focşani au devenit, pentru câteva ore, gazdele colegilor lor din Spania, Turcia, Franţa, Italia şi Grecia, pe care i-au invitat la un atelier de scriere creativă, susţinut în cadrul Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” din Focşani. “Cei 24 de elevi, după ce au vizitat şi Secţia de Împrumut pentru Adulţi a Bibliotecii Judeţene, au creat câteva texte şi desene, folosind ca sursă de inspiraţie cele văzute în oraşul nostru, dar şi citatele extrase din opera scriitorului Duiliu Zamfirescu, patronul spiritual al celor două instituţii. Astfel, copiii au încercat să transforme oamenii din Focşani în personaje vii şi au completat slide-urile prezentării bilingve despre autorul român, originar din Vrancea, cu realizările personale, folosind şi mijloacele media oferite de Secţia pentru Copii. Tinerii europeni s-au bucurat şi de expoziţiile de carte veche, volume bilingve şi opere scrise de Duiliu Zamfirescu, organizate de cele două secţii ale Bibliotecii Judeţene. Această activitate se înscrie în programul celei de a patra etape a proiectului internaţional Comenius de promovare a lecturii, «To Read Is To Grow», derulat de şcoala noastră pe parcursul acestei săptămâni”, a declarat profesorul coordonator Pompilia Bărbosu de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”. Prin această colaborare a fost încă o dată subliniată importanţa educaţiei nonformale, realizate prin parteneriatul şcoală-bibliotecă, care consolidează şi completează formarea şi  perfecţionarea elevilor, prin transformarea binomul citit-scris într-o deprindere de lucru şi chiar într-un stil de viaţă. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.