Educație

VIDEO!!!Elevii din cinci şcoli se duelează pentru 50 kg de ciocolată

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 1976 vizualizări
Ieri la Focşani a fost lansat proiectul “Lumea în şcoala ta”, tema aleasă fiind “Elveţia”.Premiile puse în joc de organizatori pentru concursurile ce vor avea loc sunt…delicioase

Elevii din cinci unităţi şcolare vrancene se întrec în cadrul unui proiect al cărui premiu este unul gustos: 50 kg de ciocolată. “Lumea în şcoala ta” se intitulează proiectul realizat de Asociaţia pentru Managementul Artelor (AMA), o asociaţie culturală, non-guvernamentală, nonprofit, al cărei scop principal îl constituie promovarea unui mediu multicultural şi stimularea cooperării internaţionale în proiecte culturale. Proiectul, care are ca temă “Elveţia”, a fost lansat  ieri la Sala Balada din Focşani de către directorul executiv al AMA, Dan Piroi. “Ne bucurăm să găsim cinci şcoli interesate de acest proiect în care elevii vor avea ocazia să experimenteze cultura elveţiană, tradiţiile elveţiene, să înveţe lucruri noi despre istoria şi geografia acestei ţări. Cel mai mult ne dorim ca în urma proiectului elevii să caştige în comportament. Noi le dăm exemple despre ce înseamnă punctualitatea şi curăţenia în Elveţia, ecologie, respectul faţă de ceilalţi”, a declarat Dan Piroi. La deschidere a fost invitat Bernard Cheere, directorul general al Artifex, sponsor al proiectului alături de firma Insta Electric, care le-a răspuns elevilor participanţi în proiect la întrebări legate de Elveţia şi de investiţiile elveţienilor la Focşani. Elevii au fost interesaţi de sistemul elveţian de învăţămant, cum e văzută ţara noastră peste hotare şi au fost curioşi să afle de ce o firmă care produce haine de lux în lume a venit la Focşani. “Romania este o ţară tanără de dezvoltare, iar acest mediu tanăr se simte în toate domeniile”, a declarat Bernard Cheere.

Un pranz cu ambasadorul Elveţiei – un alt premiu pus în joc

Tot ieri au fost prezentate filmuleţe cu diverse informaţii despre Elveţia, iar în fiecare şcoală de astăzi încep activităţile din proiect. Astfel, la Şcolile “Nicolae Iorga”, “Alexandru Vlahuţă”, Şcoala7, Şcoala Tîmboieşti şi Şcoala Obrejiţa va fi amenajat cate un spaţiu “elveţian”, iar joi unităţile vor primi vizita iniţiatorilor proiectului care vor desemna “Cea mai elveţină şcoală” din Vrancea. Premiul pentru caştigătorii competiţiei constă în 50 de kg de ciocolată, de care se vor bucura toţi elevii şcolii respective. De asemenea, vor fi acordate premii individuale pentru cei mici care vor participa la concursuri de desene, în timp ce elevii de gimnaziu îşi vor demonstra talentul într-un concurs de eseuri. Vineri, în ultima zi a proiectului, la Sala Balada va avea loc un concurs de cultură generală între echipajele celor cinci şcoli, caştigătoarea beneficiind de o “Zi elveţiană” la Bucureşti în luna noiembrie. Aceasta va consta într-o întalnire cu ambasadorul Elveţiei în Romania, Jean-Hubert Lebet, în compania căruia caştigătorii vor lua pranzul la un restaurant din Centrul Vechi şi vor vizita fabrica de ciocolată “Heidi”. Proiectul “Lumea în şcoala ta” va continua în primăvara anului viitor, ţara propusă atunci fiind Austria. (M. VLĂDESCU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la acest eveniment.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.