Educație

Peste 200 de elevi au ajuns la Oraşul siguranţei, în Grădina Publică

Ziarul de Vrancea
2 oct 2013 813 vizualizări
Timp de cinci zile se derulează, la nivel naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, ajunsă la ediţia a opta. În Vrancea, ziua a treia a fost dedicată activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul Ordine Publică  şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au organizat “Oraşul siguranţei pentru copii şi tineri”,  în Grădina Publică din Focşani. Pompierii au prezentat copiilor şi însoţitorilor acestora o autospecială de lucru cu apă şi spumă, utilizată la stingerea incendiilor, căutare/salvare persoane, dar şi pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii, alunecări de teren, ori cutremure. La randul lor, poliţiştii au prezentat elevilor maşina de intervenţie a mascaţilor, dar şi armamentul din dotare. Puşca de vanătoare, dar şi pistoalele mascaţilor au fost cele mai „vanate” de tinerii curioşi. Poliţiştii au mai avut la standul din grădina publică şi maşina poliţiei rutiere, dar şi caini care sunt folosiţi pentru descoperirea hoţilor. Penitenciarul Focşani a adus la standul amenajat goblenuri şi tablouri făcute de deţinuţi. Elevii care au participat la activitate au primit o legitimaţie “Cetăţean al oraşului siguranţei”. Azi, acţiunile dedicate Săptămanii Preveniri Criminalităţii vor continua şi la Adjud, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu”. (R. M., D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.