Educație

Elevi scutiţi de la cursuri din cauza ninsorii

Ziarul de Vrancea
2 oct 2013 1164 vizualizări
DN2D a fost redat circulaţiei ieri la pranz

Cei şase elevi din satul Poiana Stoichii, care fac naveta cu microbuzul şcolar la Şcoala Vintileasca, nu au ajuns ieri la şcoală din cauza zăpezii. A nins în zona montană, astfel că cei şase elevi au fost învoiţi de la cursuri. “Utilajele de deszăpezire erau pe drum, dar microbuzul şcolar care trebuia să-i transporte la cursuri nu a putut ajunge. De aceea, am hotărat ca astăzi (n.r. ieri) elevii să rămană acasă, urmand ca drumul să fie deblocat în cursul zilei”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Vasilica Zaharia. Potrivit acesteia, nu au fost semnalate alte probleme în judeţ, unităţile de învăţămand pornind centralele şi făcand focul în sobe pentru a încălzi sălile de clasă. Probleme au fost la prima oră a zilei pe DN 2D între Lepşa şi Ojdula, unde nu s-a putut circula. Potrivit prefectului de Vrancea, Cătălin Popescu, aici problemele ar fi fost cauzate de mai mulţi copaci căzuţi pe carosabil pe raza judeţului Covasna. “Noi am declarat închis drumul nu din cauza problemelor din Vrancea, ci pentru a permite colegilor din Covasna să lucreze astfel încat să nu se creeze ambuteiaje”, a declarat prefectul. Drumul a fost redeschis circulaţiei în jurul orei 11,00. 14 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vantului care a suflat cu putere şi care a produs avarii pe două reţele, dar situaţia a fost remediată. Prefectura Vrancea a convocat ieri dimineaţă o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, urmată de un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Liviu Dragnea. Vicepremierul a atenţionat prefecturile că trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni, mai ales că meteorologii anunţă vreme extrem de rece, şi a anunţat că va face o analiză a modului de intervenţie a echipelor Electrica, ca urmare a nemulţumirilor exprimate de prefecţi  în legătură cu capacitatea lor de intervenţie. Dragnea le-a cerut prefecţilor să facă informări legate de Electrica. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.