Educație

Din cauza vremii, Săptămana Prevenirii Criminalităţii, mutată în interior

Dan Chiriac
1 oct 2013 1034 vizualizări
Ieri, la toate subunităţile din judeţ au fost organizate acţiuni de prevenire a infracţiunilor cu violenţă.Manifestările de azi din Grădina Publică ar putea fi mutate la Sala Polivalentă

În perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, se  derulează, la nivel naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. În Vrancea, ziua a doua a fost dedicată prevenirii infracţiunilor comise cu mare violenţă. Acţiunea s-a derulat la toate subunităţile rurale/urbane. Au fost organizate activităţi de prevenire a infracţiunilor de violenţă, iar politiştii de proximitate au realizat dezbateri cu grupurile ţintă. În municipiul Focşani, ofiţerii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC)  au realizat o campanie de informare  la “Clubul  Seniorilor”, unde au luat parte 80 de persoane. Pentru prevenirea violenţei, ofiţerii de la prevenire împreună cu colegii de la Postul din Goleşti au realizat o activitate la o fabrică din comuna Goleşti, unde personalul este preponderent feminin. Azi, vor avea loc activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul Ordine Publică  şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret vor organiza “Oraşul siguranţei pentru copii şi tineri”,  în Grădina Publică din Focşani în intervalul orar 11.30 - 13.00. La activitate au confirmat participarea în calitate de parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Primăria Muncipiului Focşani, Crucea Roşie, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”, Asociaţia “Potpourri”, Şcola Postliceală “Carol Davilla”, Şcoala Postliceală “Hippocrate”, Şcoala Postliceală “Vasile Alecsandri”, Asociaţia “Sfântul Nicolae cel Milostiv” Iaşi, Penitenciarul Focşani, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Anti-Drog Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Galaţi, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, elevi de la toate unităţile de învăţământ, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, iar fiecare instituţie va amenaja un punct de informare. Elevii care vor participa la activitate vor primi o legitimaţie “Cetăţean al oraşului siguranţei”. În eventualitatea în care vremea va fi nefavorabilă, activitatea se va desfăşura la Sala Polivalentă din Focşani, între orele 11.30-13.00. La toate subunităţile din mediul rural şi urban, poliţiştii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu elevii unităţilor de învăţământ. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.