Educație

O zi de şcoală pentru Armată! Elevii sunt îndrumaţi către haina militară

Raluca Manolache
1 oct 2013 1354 vizualizări
Cadrele militare din cadrul CMZ vor merge în şcolile şi liceele din Vrancea pentru a le arăta elevilor de ce ar trebui să încerce să îmbrace haina militară

Elevii, recrutaţi pentru Armată! Odată cu începerea anului şcolar, încep şi acţiunile prin care Centrul Militar Zonal (CMZ) Vrancea încearcă să convingă cat mai mulţi elevi să-şi îndrepte privirea către o carieră în sistemul militar. Cadrele militare vor merge în şcolile şi liceele din Vrancea pentru  a le arăta elevilor de ce ar trebui să îmbrace haina militară, ce beneficii primesc dacă ajung să studieze în unităţile de învăţămant din Armată. „Începand cu data de 1 octombrie personalul care încadrează biroul de informare-recrutare din cadrul CMZ va începe promovarea profesiei militare în instituţiile de învăţămant de pe raza judeţului Vrancea, conform unei planificări.  Încercăm să sensibilizăm tinerii absolvenţi din clasele a VIII-a şi a XII-a privind posibilitatea alegerii unei cariere militare. În cadrul celor trei etape ale sistemului de acces în cariera militară, respectiv recrutarea, selecţia şi admiterea, selecţia presupune o pregătire preliminară pentru teste la pregătirea fizică. Elevii ar trebui să se orienteze către cariera militară deoarece încă de la o varstă fragedă se pot acomoda cu ordinea, disciplina, punctualitatea, corectitudinea, care constituie caracteristici definitorii ale caracterului”, a precizat lt.col. Aurelian Chelaru,  şeful BIR. Tinerii din Vrancea îşi doresc să îmbrace haina militară, iar o parte dintre aceştia au reuşit şi în acest an să îşi atingă acest obiectiv. Vrancea a dat ţării 101 de militari, numărul celor care au dorit însă să intre în sistem a fost mult mai mare. Astfel, în anul de recrutare 2013 au fost întocmite 480 dosare, admişi în sistemul de învăţămant militar sau prin planurile de formare fiind un număr de 101 candidaţi, din care 89 băieţi şi 12 fete. De altfel, în perioada 14 – 15 octombrie, 35 de tineri vor fi, probabil, repartizaţi pe locurile destinate soldaţilor gradaţi profesionişti. Elevii care doresc să afle mai multe informaţii legate de sistemul militar pot solicita informaţii la Centrul Militar Zonal – Biroul de Informare, Recrutare sau pot accesa site-ul Ministerului Apărării www.mapn.ro sau site-urile instituţiilor de învăţămant din sistemul militar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.