Educație

Lărgirea trotuarului din Sud taie din curţile şcolilor

Ziarul de Vrancea
24 sep 2013 1099 vizualizări
Primăria municipiului Focşani vrea să taie din curţile a trei unităţi şcolare pentru lărgirea trotuarului din Cartierul Sud. În discuţia aleşilor locali în şedinţa de joi vor intra curţile Grădiniţei, Şcolii “Nicolae Iorga” şi Şcolii “Alexandru Vlahuţă”, care vor fi micşorate.

Suprafaţa totală este de aproape 450 mp ce ar urma să fie folosiţi pentru lărgirea trotuarului. “Avand în vedere faptul că trotuarul dintre Aleea 1 Iunie şi terenul aferent Şcolii “Nicolae Iorga”, Şcolii “Alexandru Vlahuţă” şi Grădiniţei 1 Focşani este foarte îngust şi degradat, sens în care este pusă în pericol integritatea pietonilor şi mai ales a elevilor şi copiilor preşcolari, se doreşte lărgirea şi modernizarea acestuia. În vederea realizării obiectivului propus, se impune mutarea gardului ce delimitează terenul aferent unităţilor de învăţămant mai sus menţionate, spre interiorul curţii pe o lăţime de cca 2 ml”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărare. Cel mai mult ar urma să se taie din curtea Şcolii “Nicolae Iorga” – 235 mp, iar de la Şcoala “Nicolae Iorga” şi Grădiniţa 1 cate 100 mp. Primăria Focşani a primit avizele favorabile ale CA-urilor unităţilor şcolare, precum şi acordul de principiu al Inspectoratului Şcolar, aşteptand în prezent avizul conform al Ministerului Educaţiei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
john, acum 3865 zile, 28 minute, 43 secunde
Articolul se refera la niste scoli din Sud iar poza e de pe bulevard, din Centru.Profesionalismul presupune si un pic de efort....Ideia Primariei este buna cu conditia sa faca niste borduri inalte pe citeste integral
Vali Crintea, acum 3865 zile, 29 minute, 57 secunde
se se taie pentru ca tot elevii vor folosi trotuarul !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.