Educație

Vizită de zile mari la CNU

Ziarul de Vrancea
22 sep 2013 2469 vizualizări
Campionul internaţional la matematică al anului 2002 din Scoţia, Virgil Petrea, a vizitat zilele trecute Colegiul Naţional Unirea

Acesta nu a dorit ca vizita să devină un eveniment public şi a refuzat să vorbească despre aceasta. Potrivit directorului CNU, Cornel Noană, vizita lui Virgil Petrea la CNU a durat trei ore, timp în care fostul unirist a vrut să vadă noua faţă a liceului şi a stat de vorbă cu foştii săi profesori. La plecare s-a lăsat fotografiat cu profesorul Conel Noană pe scările liceului. Virgil Petrea este unul dintre cei care au scris istorie pentru CNU şi pentru judeţul Vrancea în 2002, cand a caştigat medalia de aur la olimpiada internaţională de matematică. Rezultatul de atunci a confirmat valoarea tanărului elev vrancean, la vremea respectivă proaspăt campion al Balcaniadei de Matematică şi dublu campion al Olimpiadei Naţionale de Matematică, laureat al Concursului Internaţional de Matematică din Yakutia, Rusia, ediţia 2000, şi a două premii III, tot la naţională. Palmaresul lui mai numără peste 15 distincţii la concursurile interjudeţene de matematică, două premii I la naţională, în clasa a IX-a, odată cu intrarea în lotul lărgit, şi în clasa a XI-a, două premii III şi multe alte premii şi menţiuni. Medaliile de aur la Balcaniadă şi Olimpiada Internaţională de Matematică au fost obţinute în urma ultimelor sale participări la concursuri în calitate de licean. Virgil Petrea a fost pregătit de Cornel Noană şi Constantin Tănăsescu, acesta din urmă fiind mentorul “extraşcolar” al mai multor tineri matematicieni din ultimii ani. Fostul unirist lucrează în prezent la o companie din Amsterdam, Olanda. Acesta a participat zilele trecute şi la mitingul de susţinere al proiectului “Uniţi Salvăm Roşia Montană” de la Bucureşti, după cum reiese din postările de pe pagina sa de Facebook. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.