Educație

Şi cadrele didactice se pregătesc de proteste

Ziarul de Vrancea
19 sep 2013 1499 vizualizări
Luna viitoare se va face un sondaj de opinie în randul cadrelor didactice pentru a se stabili gradul de participare la acţiunile de protest viitoare Nemulţumiţi că actualii guvernanţi nu şi-au ţinut promisiunile, dascălii au decis să facă demersurile necesare pentru a începe acţiunile de protest.

Reuniţi la Bucureşti, unde a avut loc Colegiul Liderilor FSLI, profesorii au decis să acorde o serie de termene Guvernului, iar în cazul în care acestea nu vor fi respectate, să se treacă la acţiuni de protest. Primul termen este 30 noiembrie 2013 şi a fost acordat pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale, prin reintroducerea normei de 16 ore de predare pentru cadrele didactice cu vechime mai mare de 25 de ani, decontarea navetei profesorilor de la bugetul de stat, reintroducerea sporului de doctorat, acordarea gradaţiei de merit şi pentru personalul auxiliar. Alte cerinţe se referă la acordarea a 6% educaţiei din PIB, adoptarea unei legi a salarizării astfel încat remuneraţia cadrelor tinere să crească cu 50%,  regandirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor. Sindicaliştii afiliaţi la FSLI susţin că luna viitoare vor face un sondaj de opinie în randul membrilor pentru a se stabili gradul de participare la acţiunile de protest viitoare. “În funcţie de răspunsurile primite vom acţiona prin pichetarea prefecturilor şi sediile partidelor parlamentare, apoi vor urma un miting în capitală şi o grevă de avertisment de două ore”, a declarat preşedintele SLI Vrancea, Emil Tudor. Sindicaliştii mai cer şi organizarea concursurilor pentru directori, precum şi reluarea investiţiilor din şcoli. De asemenea, ei cer ministrului Educaţiei să deconteze naveta elevilor, restanţele la plata acesteia ducand la abandon şcolar în randul absolvenţilor de gimnaziu.


Federaţia “Spiru Haret” a chemat parlamentarii la raport

Şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” a discutat problemele din Educaţie săptămana trecută la Colegiul “Sf. Sava” din Capitală, punand în balanţă ceea ce s-a promis cu ceea ce s-a realizat. Din cele 15 puncte discutate cu reprezentanţii guvernului şi ai MEN, numai două au fost realizate şi două parţial realizate. Cerinţele acestora coincid cu cele ale FSLI, însă discuţiile avute cu preşedintele Comisiei de Învăţămant din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr, cu preşedintele aceleiaşi comisii de la Senat, Ecaterina Andronescu, şi cu ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu nu au avut niciun rezultat. Potrivit preşedintei FEN Vrancea, Paulina Roşcan, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional, Sindicatele din Educaţie “Spiru Haret” se vor reuni în aceeaşi formulă la Bucureşti unde vor discuta cu ministrul Remus Pricopie.(Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
bagaretul, acum 3866 zile, 6 ore, 33 minute, 4 secunde
Nu cred ca e cazul sa picheteze prefectura cadrele didactice , pentru ca nu exista motive evidente. -chiar daca dau directorii concurs, acesta va fi unul ,, de imprejurari", sa nu ne facem macar citeste integral
Ana, acum 3870 zile, 22 ore, 38 minute, 38 secunde
Paulina lui Roscan si domnul invatator sunt oameni cu greutate si ... greutati.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.