Educație

Au început lucrările de renovare la Teatrul Municipal

Sorin Tudose
17 sep 2013 1655 vizualizări
Cea mai frumoasă clădire a Focşaniului se pregăteşte de haine noi. Municipalitatea vrea ca instituţia de cultură să îşi celebreze centenarul aşa cum se cuvine, adică fără crăpături în pereţi, fără elemente decorative căzute de pe faţadă, ci cu un aer proaspăt atat la interior, cat mai ales în exterior.

Muncitorii au instalat deja de zilele trecute schelele pe faţada dinspre piaţetă pentru a putea începe lucrările de renovare. Teatrul va împlini un secol de existenţă pe 21 noiembrie, dată la care oficialii primăriei şi Sorin Francu, directorul teatrului, vor ca edificiul să aibă o adevărată ţinută festivă. “Se vor repara faţadele teatrului, iar în interior deja s-a început lustruirea marmurei. Sperăm ca pană la 1 noiembrie toate lucrările de renovare să fie finalizate. În ceea ce priveşte programul pe care îl vom pregăti acesta nu a fost discutat. Vom hotărî ce vom face în funcţie de cat de repede se termină lucrările”, ne-a spus Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal “Maior Gh. Pastia”. Firma care se ocupă de lucrările de reparare a edificiului-simbol al Focşaniului este Dedal Bahamat Galaţi, aceeaşi firmă care s-a ocupat şi de restaurarea capitală finalizată în 2004. Bine ar fi, avand în vedere personalitatea Maiorului Pastia, ca la serbarea celor 100 de ani de existenţă să fie lansate cat mai multe materiale, noi şi vechi, pe măsura evenimentului. Cărţi şi publicaţii vechi, vreo medalie dată în 1909 mai multor oficialităţi cu ocazia punerii pietrei de temelie, dacă aceasta există în vreun muzeu. De asemenea, dacă se mai pot aduce informaţii noi despre teatru şi ctitorul său, prilejul este mai mult decat potrivit. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.