Educație

O săptămană cu mai puţine maşini şi mai mult mers pe bicicletă

Sorin Tudose
17 sep 2013 1171 vizualizări
în Focşani vor avea loc plimbări cu bicicleta, plimbări cu rolele, dar şi alte activităţi recreative în zona Bulevardului Unirii

Pană pe 22 septembrie, sute de oraşe din Europa vor participa la Săptămâna Europeană a Mobilităţii (SEM). Cetăţenii sunt invitaţi să se implice în activităţi care promovează moduri alternative de transport şi reduc utilizarea automobilelor personale. Tema de anul acesta, “Aerul Curat – Mişcarea Ta!” se va concentra pe calitatea aerului. Mişcarea în aer liber, cu mijloace de transport nepoluante, rămane aspectul cel mai mediatizat şi al acestui an. În ultimul deceniu, SEM a sprijinit oraşele în vederea creării unui mediu mai plăcut şi mai sănătos pentru cetăţeni, încurajându-le să diminueze congestionarea traficului şi promovând mijloace de transport sustenabile şi cu propulsie umană. Deoarece consecinţele traficului motorizat se fac simţite tot mai mult în zonele urbane, multe oraşe îşi dau seama că au nevoie de strategii ambiţioase pentru a lupta cu ambuteiajele, emisiile de carbon şi accidentele rutiere. Mijloacele de transport disponibile au şi ele efecte asupra societăţii, de exemplu prin faptul că deplasarea la serviciu poate dura mai mult pentru persoanele care sunt nevoite să locuiască în zone unde chiriile sunt mai mici. Este o oportunitate pentru toate oraşele participante şi pentru celelalte oraşe pentru a arăta cât de mare este interesul pentru problemele de mediu. Operaţiunea le va permite să se exprime în această privinţă şi în acelaşi timp oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi arăta sprijinul lor, interesul lor şi implicarea în luarea unor măsuri pentru o mai bună calitate a vieţii în mediul urban”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. În Focşani vor avea loc plimbări cu bicicleta, plimbări cu rolele, dar şi alte activităţi recreative în zona Bulevardului Unirii pe porţiunea care oricum se închide în weekenduri. Acţiunile din Săptămana Mobilităţii Europene se pot înregistra accesand următorul link : http://registration.mobilityweek.eu/index.php. După înregistrare fiecare oraş participant va apărea pe site-ul: http://www.mobilityweek.eu/cities/. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.