Educație

Nostalgie - Uniforma şcolară pentru fete în perioada comunistă

Ziarul de Vrancea
16 sep 2013 12988 vizualizări
Vă prezentăm astăzi, în debutul anului şcolar 2013 - 2014, o poză care vă va trezi nostalgia. Este vorba de o fotografie de la finele anilor ’70 - începutul anilor ’80 cu o fetiţă îmbrăcată în celebra uniformă şcolară alb albastră.

Din mainile ei nu lipsesc ghiozdanul şi pacheţelul cu mancare pregătit de mama. Uniforma a mai fost păstrată mulţi ani şi după căderea comunismului însă treptat treptat s-a renunţat la ea fiecare copil venind îmbrăcat după posibilităţile şi buna creştere a părinţilor. Ghiozdanele au devenit tot mai colorate şi cu diverse personaje din lumea muzicii, a filmelor etc., iar pacheţelele au fost înlocuite de chipsuri, snacksuri şi alte produse alimentare numai bune de stricat sănătatea copiilor. Fetiţa a fost surprinsă pe Strada Republicii în zona fostei Prefecturi. Oare ce şanse i-a oferit viaţa acestei fete şi oare unde s-o afla acum? O (re)cunoaşte cineva?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vergil, acum 3845 zile, 31 minute, 23 secunde
LA CE SA AM ,,NOSTALGIE ,, LA TOASA INVATATOARE ,CARE SPUNEA CA NU EXISTA DUMNEZEU SI CE FAC EU LA BISERICA DE PASTE CERSESC?
vergil, acum 3845 zile, 36 minute, 29 secunde
RECUNOSC,AM INVATAT SCRISUL SI CITITUL IN PERIOADA COMUNISTA CAT DESPRE CELALALTE POT SPUNE CA SUNT NULE PENTRU VIATA CARE SE BAZEAZA PE UNELE PRINCIPII ALE VALORILOR..........................
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.