Educație

Opt microbuze şcolare cu probleme circulă în judeţ

Dan Chiriac
16 sep 2013 1020 vizualizări
Timp de zece zile, microbuzele şcolare au fost verificate de poliţiştii de la Serviciul Rutier Vrancea. Acţiunea a fost organizată pentru a preveni incidentele rutiere în care pot fi implicate aceste mijloace de transport.

“Au fost verificate 69 de microbuze şi au fost formulate şapte informări către deţinătorii acestor mijlaoce de transport. Patru dintre aceste microbuze nu aveau inspecţia tehnică periodică, iar patru conducători auto nu aveau certificate de competenţă profesională. În această săptămană vom face verificări în trafic pentru a vedea dacă sunt respectate regulile rutiere”, ne-a spus inspectorul principal Cătălin Manea, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. Serviciul Rutier a ajuns de asemenea la mijlocul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional. 1.084 de conducători auto au fost sancţionaţi săptămana trecută pentru că nu purtau centura de siguranţă. Printre cei sancţionaţi s-au aflat şi conducători auto, dar şi pasageri din maşini. “Au fost aplicate şi 11 amenzi celor care nu aveau scaune omologate pentru copii. Minorii trebuie să stea în scaune speciale pană la varsta de şapte ani, apoi pot sta pe bancheta din spate cu centura de siguranţă. În aceste cazuri amenda este de 480 de lei şi şase puncte de penalizare”, ne-a mai precizat Cătălin Manea. Acţiunea continuă pană la finalul săptămanii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.