Educație

Teatru Labirint - Metodă inedită de luptă împotriva corupţiei

Sorin Tudose
12 sep 2013 1267 vizualizări
Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, vă invită să luaţi parte la un eveniment unic în România - Labirintul Anticorupţie.

Parte a proiectului “Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”, evenimentul îşi propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni despre corupţie folosind de data aceasta o metodă informală şi inedită - labirintul. În acest proiect au fost implicate 3 licee din Focşani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” şi Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, precum şi un mentor de la Colegiul Naţional „Unirea”, eleva Alexandra Tarbă.  În Piaţa Unirii din Focşani organizatorii vor amplasa un labirint care va oferi ocazia cetăţenilor să-şi consolideze cunoştinţele despre corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza faptele de corupţie. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, organizatorii vor înmâna vizitatorilor un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cei mai conştiincioşi cetăţeni vor primi materiale informative şi promoţionale şi vor avea ocazia să guste din prăjitura anticorupţie. “Astfel, în data de 14 septembrie, cei aflaţi în Focşani, începând cu ora 12.00, sunt aşteptaţi să viziteze Labirintul Anticorupţie pentru afla mai multe informaţiii cu privire la corupţie şi metodele de luptă împotriva acesteia, să descopere gustul anticorupţiei din prăjiturile speciale ale evenimentului pentru încurajarea luptei anticorupţie şi promovarea TelVerde 0800 806 806, linie telefonică gratuită din orice reţea destinată sesizărilor faptelor de corupţie”, transmit organizatorii evenimentului.  (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.