Educație

Şoferii microbuzelor şcolare, verificaţi înaintea începerii şcolii

Dan Chiriac
9 sep 2013 1406 vizualizări
Oamenii legii verifică dacă microbuzele şcolare au ITP, rovinietă sau sunt folosite în alte scopuri

Microbuzele şcolilor din judeţ sunt verificate timp de 10 zile de poliţiştii de la Serviciul Rutier Vrancea. Acţiunea este organizată pentru a preveni incidentele rutiere în care pot fi implicate aceste mijloace de transport după 16 septembrie. În acest moment, mai multe microbuze şcolare nu pot fi folosite pentru că nu au toate actele în regulă. Acest lucru se cauzează din lipsa de fonduri la nivelul comunităţilor locale. “Poliţia Română coordonează, în perioada 9-19 septembrie, o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule. Premergător începerii anului şcolar, poliţiştii rutieri, în cooperare cu autorităţile publice locale, Inspectoratele Şcolare Judeţene şi reprezentanţi ai ISCTR, vor verifica autovehiculele destinate transportului de elevi”, se arată într-o comunicare a Poliţiei. Şi la nivel local, oamenii legii vor trece la inspectarea microbuzelor. “În prima săptămană, lucrătorii de la rutier vor verifica starea tehnică a microbuzelor. Astfel, se va verifica valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie. De asemenea, vor fi verificaţi şi conducătorii auto dacă deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia. Vom avea şi o instruire cu conducătorii auto şi le vom prezenta cele întamplate anul trecut, dar şi în acest an. Ne dorim să evităm incidentele în care sunt implicate microbuzele şcolare. În a doua săptămană vom ieşi în trafic pentru a vedea cum circulă acestea”, ne-a spus comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere Vrancea.

65 de microbuze aşteptate pe traseu de poliţişti

La momentul actual, 65 de microbuze sunt puse la dispozitia elevilor din judeţul Vrancea. În comunele din judeţ, microbuzele au fost date în folosinţă primăriilor. Tot cu această ocazie, reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor instrui conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice. Deficienţele constatate vor fi comunicate deţinătorilor de autovehicule, în vederea remedierii. Ulterior, poliţiştii vor acţiona în trafic pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului elevilor. Prin aceste acţiuni, Poliţia Română urmăreşte reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.