Educație

Patru inspectori au picat concursul

Camelia Stănilă
11 nov 2006 1214 vizualizări
Conducerea ISJ va trebui sa numeasca inspectori cu delegatie pentru mai multe posturi

Concursul pentru inspectorii scolari s-a incheiat ieri, insa nu intr-un ton foarte optimist. Ziua de vineri s-a dovedit cu ghinion pentru inspectoarele Felicia Panaite (invatamint special) si Maria Novac (minoritati), cele doua nereusind sa treaca de testul grila, ce facea parte din interviul pe care-l aveau de sustinut in fata comisiei de examinare. Aceasta cu toate ca au in spate o experienta ca inspector scolar de 9, respectiv 7 ani. Astfel, bilantul concursului a ajuns la patru candidati picati. La mijlocul saptaminii, cei doi profesori care se "bateau" pentru postul de inspector responsabil cu programele de integrare europeana, singurul pentru care, de altfel, a existat concurenta, nu au trecut cu brio peste toate probele examenului. Marilena Barculescu, care a ocupat postul cu delegatie de la inceputul lunii septembrie, a picat atit proba de evaluare a CV-ului, cit si interviul, mai exact testul grila cu intrebari din legislatie scolara si management educational. Aceasta din urma proba a fost picata si de Savel Mihailescu, care a ocupat functia pina in aceasta toamna. Acesta este de altfel singurul portofoliu unde a existat concurenta. In aceste conditii, conducerea ISJ Vrancea va trebui sa numeasca noi inspectori cu delegatie, atit pentru cele trei posturi neocupate in urma concursului, cit si pentru celelalte cinci, care nu au avut candidati. Ramine de vazut care va fi alegerea sefilor de invatamint, in conditiile in care putini dascali sint dispusi sa-si asume responsabilitatea unei asemenea functii, pe de o parte, iar pe de alta parte exista si profesori cu sustinere politica din partea coalitiei aflate la guvernare. De mentionat ca joi s-au obtinut si cele mai mari medii ale examenului

de catre inspectorii Emil Onea (informatica) si Alina Maiereanu (chimie) - 144 puncte, din 150 posibile. 143,25 puncte au fost obtinute si de Maria Lupu, la inceputul saptaminii. Un nou concurs pentru inspectori ar putea fi ocupat in primavara, asa cum prevede metodologia. Daca inspectorii au scapat de examen, peste citeva saptamini vine rindul directorilor. Inscrierile la concurs se vor incheia pe 16 noiembrie. Desi ISJ a declarat vacante nu mai putin de 77 de posturi de director si 19 de adjuncti, deocamdata doar o singura persoana si-a depus dosarul la ISJ pentru un nou mandat, si anume Gabi Cirstea, directoarea Scolii nr. 7 din Focsani. Concursul va fi organizat in perioada 27 noiembrie- 15 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.