Educație

Volum de poezii lansat la Festivalul de la Adjud

Sorin Tudose
6 sep 2013 1751 vizualizări
“Pete de lumină pe fereastra vieţii” este numele celei mai recente lucrări a poetului vrancean originar din Bacău, Marin Moscu.

Volumul de poezii va fi lansat pe 14-15 septembrie la Festivalul Naţional de poezie “Emil Botta” de la Adjud. Deşi este profesor de matematică, Marin Moscu a lansat mai multe volume de poezie de lungul a peste 15 ani. “Muzicalizand prin rimă şi asonanţe, jongland cu ortografostileme, ori acompaniindu-ne prin lumea ce ne înconjoară cu bune şi cu rele, Marin Moscu ne bucură cu încă un mănunchi de textistenţe (ca să preiau titlul volumului din 2009). Conştiinţă a unei realităţi bulversate şi bulversante în continuare, receptacul prea încăpător al neliniştilor noastre climate şi totuşi neauzite, poetul ne pune la îndemană o alternativă miraculoasă pentru a ne salva: poezia. Fie ca glasul să-i fie ascultat, fie ca noi să-l citim, fie ca literatura să rămană parte a finţei noastre!”, scrie în prefaţa cărţii profesorul universitar Ioan Dănilă. Marin Moscu a caştigat mai multe premii dintre care cele mai importante sunt Premiul revistei “Antares” pentru poezie, Galaţi, 2009, respectiv premiul “Florica Cristoforeanu” pentru volumul “A deschis o floare ochii” 2011. De asemenea, în 1979 scriitorul vrancean obţinea Marele Premiu al “Salonului Literar Dragosloveni”. Marin Moscu este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Sud-Est (Galaţi-Brăila). Mai jos sunt două poezii din Pete de lumină... (Sorin TUDOSE)

Lacrimă-n noroi

M-am despărţit
De-ngenuncherea care
Mi-a picurat otravă
În asfinţit de soare.

Nici rima-nălţătoare
N-a învăţat în doi
Că steaua veşniciei
E lacrimă-n noroi!
Ochi ţintuiţi

Liniştea sugrumă entuziasmul,
Debaraua mea clocoteşte de bătraneţe,
Pereţii se năruiesc,
Colţurile sunt susţinute
De întuneric.
Se trag linii
Peste ridurile mele.
În goliciunea somnului
Monstrul
Izgoneşte mantuirea
Şi răman cu ochii ţintuiţi
Către tine.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.