Educație

Alţi şase candidaţi au promovat bac-ul după contestaţii

Ziarul de Vrancea
5 sep 2013 1057 vizualizări
Alţi şase candidaţi au luat examenul de bacalaureat în urma rezolvării contestaţiilor, crescand procentul de promovabilitate de la 16,67% la 17,39%.

Promovabilitatea a fost mai mare în randul candidaţiilor promoţiilor anterioare – 19,16%, absolvenţii de liceu din acest an promovand această sesiune în proporţie de 16,30%. Statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că 1.026 dintre candidaţii care s-au prezentat la sesiunea de toamnă a examenului de bacaluareat au fost respinşi, cei mai mulţi dintre aceştia – 642 – fiind din promoţia 2013. Picaţii acestei sesiuni vor îngroşa, cel mai probabil, randul şomerilor pană anul viitor cand vor putea încerca din nou să obţină diploma de bacalaureat, sau o parte dintre ei îşi vor încerca norocul peste hotare. Numai 77 de contestaţii au fost admise din cele 302 depuse la nivel de Vrancea, 225 fiind respinse. Dintre constestaţiile admise au fost 45 cu creştere de notă şi 32 cu scădere de notă, direfenţele în primul caz fiind în general de 50-70 de sutimi. Au existat şi la această sesiune surprize, doi absolvenţi ai Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş“ Adjud trezindu-se după reevaluarea tezelor la bilogie cu notele scăzute de la 6,00 la 5,00. Un candidat de la Liceul Pedagogic a obţinut la geografie nota 8,00 după ce a contestat nota iniţială de 7,40 pe care o obţinuse. Notele contestate s-au situat între 1,20 şi 7,80. (M. V.)


Alţi şase candidaţi au promovat bac-ul după contestaţii

Alţi şase candidaţi au luat examenul de bacalaureat în urma rezolvării contestaţiilor, crescand procentul de promovabilitate de la 16,67% la 17,39%.

Numai 77 de contestaţii au fost admise din cele 302 depuse la nivel de Vrancea, 225 fiind respinse. Dintre constestaţiile admise au fost 45 cu creştere de notă şi 32 cu scădere de notă. Notele contestate s-au situat între 1,20 şi 7,80. Rezultatele contestaţiilor la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat pot fi consultate în ataşament. (M. V.)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.