Educație

Şcoli reabilitate cu fonduri externe date în folosinţă luna aceasta

Ziarul de Vrancea
4 sep 2013 1733 vizualizări
Cinci din cele zece unităţi de învăţămant vrancene reabilitate cu bani europeni, care ar fi trebuit recepţionate în aceată vară, vor fi date în folosinţă luna aceasta, deşi lucrările nu sunt gata în proporţie de 100%.

Este cazul Şcolilor din localităţile Tănăsoaia, unde stadiul lucrărilor la 30.06.2013 era de 93,49%, Homocea – 93,71%, Străoane -93,18%, Rotileşti – 93,01%  şi Pufeşti – 91,71%. Recepţia lucrărilor era programată în luna iulie, însă Guvernul Romaniei a asigurat tarziu partea sa de finanţare, ceea ce a făcut ca lucrările să nu fie gata la această dată. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun însă că ceea ce ar mai fi de realizat sunt mici detalii care nu împiedică însă începerea noului an şcolar în noile sedii. Astfel, s-a convenit cu toţi constructorii ca unităţile şcolare să fie predate utilizatorilor în urma unei prerecepţii, urmand ca recepţia finală să se realizeze anul viitor, existand garanţia oficialilor Ministerului Educaţiei că a fost reluată finanţarea. Celelalte cinci unităţi de învăţămant reabilitate cu fonduri externe, respectiv Şcolile Cîrligele, Vîrteşcoiu, Gugeşti, Jitia şi Negrileşti, vor fi date în folosinţă pană la finele acestui an. Stadiul fizic al acestora era situat la finele lunii iunie între 57,66% (Şcoala Jitia ) şi 76,45% (Şcoala Negrileşti). Pentru finalizarea acestor lucrări ar mai fi fi nevoie de 2,140 milioane de lei, potrivit unei situaţii a IŞJ Vrancea. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.