Educație

Cea mai aglomerată şcoală din Focşani trece la două schimburi

Ziarul de Vrancea
3 sep 2013 2327 vizualizări
După ce a funcţionat timp de 35 de ani în trei schimburi, iar în unele perioade chiar în patru schimburi, Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din Focşani va trece de anul acesta la două schimburi.

Cea mai aglomerată unitate de învăţămant din Focşani a cunoscut şi ea, ca toate celelalte unităţi, o scădere naturală a populaţiei şcolare. Chiar şi aşa, şcoala a avut numeroase cereri de înscriere, suficiente pentru a-şi menţine numărul de clase dacă ar fi dorit. “Este o uşoară diminuare de plan datorită pensionărilor unor colegi, iar numărul de clase a fost făcut astfel încat să încăpem cu toţii în două schimburi. Cu toate acestea, am fost nevoiţi să sacrificăm laboratoarele anul acesta”, ne-a declarat directorul unităţii, profesorul de fizică Petrică Moraru. Cadrele didactice spun că, deşi se obişnuiseră în trei schimburi, acest sistem punea presiune atat asupra lor cat şi asupra elevilor care învăţau într-un ritm alert. Învăţarea în două schimburi a fost cerută şi de conducerea IŞJ care a atenţionat cadrele didactice că anul acesta nu vor mai obţine derogare pentru a învăţa în trei schimburi. Astfel, din 16 septembrie 2013, elevii Şcolii “Duiliu Zamfirescu” vor începe cursurile la ora 8,00 - primul schimb şi la ora  13,00 – schimbul al doilea. Orele vor fi de 50 de minute, cu pauză de 10 minute. Dimineaţa vor învăţa elevii din ciclul primar, cu o excepţie: o clasă de-a patra va avea program după-amiaza ca şi colegii lor din ciclul gimnazial. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.