Educație

Ce vaccinuri vor face copiii la şcoală!

Raluca Manolache
2 sep 2013 4942 vizualizări
Pană pe 10 septembrie DSP Vrancea trebuie să transmită Ministerului Sănătăţii necesarul de vaccin pentru desfăşurarea campaniilor şcolare Copiii vor fi vaccinaţi în şcoli. Ministerul Sănătăţii a stabilit calendarul campaniilor şcolare de vaccinare pentru anul şcolar 2013 – 2014.

Situaţia cu privire la ce vaccinuri vor fi făcute în acest an şcolar a fost transmisă şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Astfel, în perioada 7 – 8 octombrie elevii de clasa I vor fi vaccinaţi RRO (antirujeolică - antirubeolică - antiurliană), în perioada 4 – 15 noiembrie se va face vaccinarea diftero – tetanică (dT) la clasa a IX (restanţieri din anul şcolar 2012 - 2013) şi la clasa a X-a (restanţieri din anul şcolar 2011 - 2012). De asemenea, în perioada 2 – 13 decembrie se va face vaccinarea antipoliomielitică (VPI) la elevii de clasa a II-a. Pentru prima dată s-a inclus această vaccinare şi la copiii în varstă de 6 ani, care sunt la clasa pregătitoare. În aprilie – mai 2014 urmează să se facă vaccinarea diftero-tetanică (dT) la clasa a VIII-a. Pană la demararea campaniei şcolare, DSP Vrancea trebuie să transmită Ministerului Sănătăţii o situaţie cu necesarul de vaccin. “Raportarea vaccinărilor efectuate se efectuează conform “Procedurii de raportare a vaccinărilor realizate în campaniile şcolare de către medicii vaccinatori (medici de familie/medici şcolari)”. Aceste campanii de vaccinare se adresează tututor copiilor de varstă eligibilă, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere. Înaintea fiecărei campanii de vaccinare se vor organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar cu privire la : vaccinul care urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate la vaccinare, perioada de efectuare a vaccinării, contraidicaţii temporare şi definitive, reacţii adverse, raportarea, investigarea şi tratamentul acestora, managementul şocului anafilactic ”, se arată în adresa Ministerului Sănătăţii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.