Educație

Suplimentările de bani la şcoli ar putea apărea şi la nr.3 sau la nr. 8

Iulia Crețu
1 sep 2013 1622 vizualizări
Lucrările neeligibile de la unităţile de învăţămant îi determină pe consilierii municipali să fie sceptici şi să ceară explicaţii u pană la urmă, pentru gardul de la “Ştefan cel Mare” se alocă 382.000 lei

Consilierul local PSD Bogdan Matişan a anunţat joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Focşani, că la comisiile de specialitate s-a decis să se mai taie puţin din suma de 400.000 lei destinată împrejmuirii la Şcoala “Ştefan cel Mare”. La final, de la bugetul local, acestei şcoli i-au fost alocaţi 382.000 lei. Modificarea acestor sume a nedumerit şi consilierii municipali, mai ales că luna trecută primarul Decebal Bacinschi propunea nu mai puţin de 800.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la unitatea de învăţămant respectivă. “La Şcoala «Ştefan cel Mare» se propunea iniţial 800.000 lei, acum sunt 400.000 lei, cum de se alocă mai puţin?”, a întrebat consilierul Nicu Tănase (PDL). Primarul Bacinschi a explicat că lucrările neeligibile de la şcoala din centrul oraşului au fost scoase din dosarul pentru fonduri europene şi de aceea a fost nevoie de această suplimentare. “Lucrările exterioare la şcoală, care au fost considerate neeligibile, noi le-am prins în dosar. Dar, la evaluarea de la Brăila, au fost date jos din proiect”, a spus edilul şef. Cel care a dat tonul la abţinerea de luna trecută pentru Şcoala “Ştefan cel Mare”, consilierul PSD Cătălin Vrabie, a spus că pentru împrejmuire este de acord, urmand a stabili ce se va decide cu restul lucrărilor. “Ni s-a prezentat că împrejmuirea o vom face de la bugetul local. Problema noastră erau celelalte lucrări. Acum vom aloca pentru împrejmuirea şcolii, iar cu restul de lucrări suplimentare la care am avut discuţii contradictorii, vom vedea ce vom face”, a spus Cătălin Vrabie. Consilierul Opoziţiei, Aurel Bacu de la PP-DD, a atenţionat că proiectul trebuia votat de luna trecută, nu acum cand mai sunt cateva zile pană la primul clopoţel. Totuşi, problema susţinerii financiare a lucrărilor neeligibile de la şcoli nu se va termina la Primăria Focşani odată cu ultimul var de la Şcoala “Ştefan cel Mare”. Probleme similare ar putea apărea şi la Şcoala nr. 3 sau la “Alexandru Vlahuţă”, nr. 8, din Sud. Şefa de la Investiţii din Primărie, Cristina Costin, i-a transmis consilierului Vrabie că “şi aici pot apărea suplimentări de sume”, după cum s-a exprimat în plenul Consiliului Local. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.