Educație

Inspectorul Bănel Bărbieru vrea postul profesorului Iulian Ionescu

Ziarul de Vrancea
23 aug 2013 2570 vizualizări
31 de cadre didactice intră în restrangere de activitate, au cerut detaşare sau au nevoie de completare de normă. Situaţiile acestora vor fi rezolvate în şedinţa din 27 august

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a afişat punctajele cadrelor didactice care au depus dosare pentru detaşare la cerere, completarea normei didactice şi detaşare în interesul învăţămantului prin nesoluţionarea restrangerii de activitate. 31 de cadre didactise sunt în aceste situaţii, cazurile urmand să fie soluţionate în şedinţă publică marţi, 27 august, de la ora 9,00 la IŞJ. Printre aceştia se află şi inspectorul Bănel Bărbieru, titular la Şcoala Bordeasca Veche, dar care anul trecut şcolar a predat, prin detaşare, la Şcoala Bilieşti. Aici a funcţionat pe catedra rezervată a profesorului de matematică Iulian Ionescu, aflat în prezent în concediu fără plată. Iulian Ionescu a devenit cunoscut în anii 2006-2008 cand a fost director al Şcolii de Arte şi Meserii Tătăranu, de unde a fost demis pentru nereguli în documente, după un episod în care ar fi încurajat trei eleve să acuze, nefondat, un coleg de cancelarie de hărţuire sexuală. Profesorul şi-a recaştigat postul în instanţă, dar a cerut concediu prelungit afirmand că vrea să se perfecţionează în limba engleză chiar în ţara lui Shakespeare. Bănel Bărbieru are prima opţiune în faţa altor doi profesori de matematică ce au cerut detaşare la cerere, inspectorul şcolar avand cel mai mare punctaj: 38,8 puncte. Două învăţătoare de la Liceul “Spiru Haret” întră în restrangere de activitate, după ce şcoala nu a reuşit să realizeze clasele pe care şi le-a propus. Restrangere de activitate este şi la Colegiul “Gheorghe Asachi” unde două profesoare de tricotaje şi confecţii textile aşteaptă prelungirea mandatului Tincuţei Zahariuc la Inspectoratul Şcolar. Alţi profesori de limba romană, engleză, fizică, matematică şi religie doresc completare de normă. Tot pe 27 august se va face ocuparea posturilor şi catedrelor vacante propuse pentru continuitate prin prelungirea duratei contratului de muncă pe perioadă determinată, dar numai după rezolvarea situaţiilor de mai sus.

Şedinţe şi pe 28-29 august

Pe 28 şi 29 august vor fi organizate alte şedinţe publice în care vor fi repartizaţi pe posturile rămase vacante candidaţii nerepartizaţi după concursul din 30 iulie în ordinea descrescătoare a mediilor, cei nerepartizaţi după concursul organizat în alte judeţe, cei cu medii peste 5 la titularizarea din anii 2011 şi 2012, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordine descrescătoare a mediilor, candidaţii care solicită posturi în a doua spercializare (avand prioritate titularii), institutorii cu a doua specializare. Posturile care vor rămane vacante şi după această etapă pot fi date dascălilor pensionari, care îşi vor depune dosarele atat la IŞJ cat şi la nivelul şcolilor, la plata cu ora. Orele în acest sistem se distribuie de către şcoli, prin decizii ale CA-urilori acestora, unităţile urmand să transmită hotărarile Inspectoratului Şcolar. Şedinţe de repartizare pe posturi vor mai fi pe 6 şi 12 septembrie cand şcolile vor trebui să ştie exact ce cadre s-au prezentat sau nu la post şi ce catedre mai apar vacante. În ataşament puteţi consulta punctajele obţinute de cadrele didactice titulare ce vor face obiectul şedinţei din 27 august. (M. VLĂDESCU)

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.