Educație

Drept doar pe jumătate caştigat în instanţă de cadrele didactice

Ziarul de Vrancea
14 aug 2013 2709 vizualizări
Cadrele didactice vrancene afiliate la Sindicatul Liber din Învăţămant (SLI) au caştigat în instanţă dreptul prevăzut de Legea 315 pe 2006 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de cărţi.

Caştigul este însă numai pe jumătate, dascălii urmand să intre în posesia doar a jumătate din suma prevăzută de lege, respectiv 50 euro. “Ieri (n.r. marţi) am primit sentinţa Curţii de Apel Galaţi care este definitivă. Din păcate însă ni se dă dreptate numai pe jumătate, în sensul că urmează să recuperăm doar 50 de euro, deoarece Legea 315 a fost abrogată în iulie 2010. Instanţa a considerat că banii care ni se cuvin sunt doar pentru jumătate de an”, ne-a declarat liderul SLI Vrancea învăţătorul Emil Tudor. Potrivit acestuia, SLI Vrancea a acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei pentru recuperarea sutei de euro aferente anului 2010, în numele a peste 2 mii de cadre didactice. Sumele pe care ar urma să le primească fiecare cadru didactic se situează în jurul a 220 lei, bani ce ar trebui să intre în buzunarul profesorilor în termen de 6 luni de la comunicarea hotărarii judecătoreşti. La începutul anului şcolar, unităţile de învăţămant vor întocmi statele de plată cu toate cadrele didactice consemnate în hotărarea judecătorească, pe care le vor înainta Inspectoratului Şcolar Judeţean. Acesta la randul lui va face demersuri la MEN pentru alocarea fondurilor necesare plăţii cadrelor didactice. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
freq, acum 3879 zile, 22 minute, 52 secunde
Cei de la FEN au luat banii acum doi ani. SLI , sindicatul slugilor de partid.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.