Educație

Se lansează monografia fostei comune Dealu-Lung

Ziarul de Vrancea
12 aug 2013 2276 vizualizări
Evenimentul are loc duminică, în cadrul evenimentelor dedicate zilei comunei Gura Caliţei

Consiliul Local şi Primăria localităţii Gura Caliţei organizează pe 18 august ziua comunei, care se va ţine la şcoala generală din satul Dealu-Lung. Anul acesta, sărbătoarea va fi deosebită prin prisma lansării monografiei fostei comune Dealu-Lung, care este în momentul de faţă sat component al comunei Gura Caliţei. Acesta este şi principalul motiv al alegerii locaţiei în care se vor desfăşura evenimentele. Luna august a fost aleasă deoarece se doreşte participarea unui număr cat mai mare de cetăţeni ai comunei care sunt plecaţi în străinătate la muncă, după cum ne-a declarat primarul Nicolae Ţandără, şi el fost emigrant. Studiul istoric a fost realizat de profesorul Valerică Tomulescu, fiu al acestor locuri, şi reliefează diferite perioade prin care au trecut aceste aşezări vrancene. A fost o vreme în care Gura Caliţei, Dealu-Lung şi Lacul Baban erau localităţi de sine stătătoare. Activităţile dedicate fiilor satului vor începe la ora 10.00 şi sunt invitaţi toţi locuitorii comunei, dar şi cei peste 300 de localnici plecaţi în diaspora, foste şi actuale cadre didactice care au predat la şcolile din zonă, dar şi personalităţi politice şi culturale. După lansarea monografiei se va organiza un colocviu, unde cetăţenii îşi pot face cunoscute problemele şi se vor discuta propuneri pentru realizarea unor obiective ce se doresc a fi realizate în perioada următoare. Persoanele care vor participa la acest eveniment se vor bucura şi de un spectacol muzical, începand cu orele 14.00, cand formaţii profesionale de muzică populară şi artişti locali vor încanta auditoriul. De asemenea nu vor lipsi micii, berea şi voia bună. Comuna Gura Caliţei este situată la o distanţă de aproximativ 27 de kilometri la sud de Focşani, principalele activităţi desfăşurate în zonă fiind agricultura, zootehnia şi prelucrarea lemnului. În localitate trăiesc în jur de 3.000 de locuitori. Vom reveni cu detalii despre sărbătoarea localităţii în numerele noastre viitoare. (Andrei STANCIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 3908 zile, 5 ore, 3 minute, 13 secunde
Iata o monografie la care s-a pus mult suflet si multa truda. Va fi o bucurie pentru Comuna, dar si pentru participanti, carora li se deschide Cartea de Istorie a Comunei. Sanatate la toata lumea!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.