Educație

Halal corectură! Diferenţă de peste 3 puncte la titularizare după contestaţii

Mihaela Vlădescu
8 aug 2013 9243 vizualizări
O lucrare a ajuns de la 5,6 la 8,8 după reevaluare, fapt care ridică semne de întrebare asupra profesionalismului de care dau dovadă corectorii.Mai puţin de jumătate dintre contestaţiile depuse au fost admise.Candidaţii cu note titularizabile sunt aşteptaţi astăzi la IŞJ să-şi aleagă posturile

Şase candidaţi vranceni au obţinut note mai mari de 7 în urma rezolvării contestaţiilor depuse în urma susţinerii examenului de titularizare. În total, din cele 86 de constestaţii depuse, doar 33 au fost admise. Notele însă nu au fost modificate doar în sensul creşterii, ci au fost cazuri de note micşorate. Un astfel de caz este la educatoare, unde nota finală este mai mică cu 10 sutimi decat cea iniţială, dar şi a candidatului Jeno Barabas care a sperat ca nota de 6,70 obţinută iniţial va creşte cu 30 de sutimi pentru a se putea titulariza. Nu a fost aşa, nota sa finală scăzand la 6,40. Ghinionistă este şi învăţătoarea Alexandra Cărăuşu, care mai avea nevoie de 15 sutimi pentru a obţine nota minimă de titularizare, însă comisia de reevaluare a tezei a depunctat-o cu 20 de sutimi în urma recorectării, obţinand în final o notă mai mică. 

Notă mărită cu peste 3 puncte

Cea mai mare mărire de notă este înregistrată la economic, administrativ, unde lucrarea Elenei Grecu, notată iniţial cu 5,60 a obţinut după reevaluare 8,80. Diferenţa consistentă, mai mare de 3 puncte, ridică serioase semne de întrebare şi alimentează speculaţiile în jurul modului în care pot fi ocupate posturile în învăţămant. Medii peste 7 au mai obţinut profesoarele de limba romană Mirela Maria Cîrlioru - notată iniţial cu 6,35 şi care după reevaluare a obţinut 7, Lăcrămioara Iuliana Teodorescu – notată iniţial cu 6,35 a obţinut 7,25, dar şi Ştefan Manole şi Iuliana Tatiana Tunaru care au susţinut examen la psihopedagogie specială. Notele celor doi au ajuns la 7, după ce iniţial niciun candidat la această disciplină nu a reuşit să atingă acest prag. Notă de titularizare, respectiv 7,60, a obţinut şi Diana Maria Cazacu, lucrarea sa la biologie fiind notată iniţial cu 6,80. Doi candidaţi, respectiv învăţătoarea Tudoriţa Drăgan şi profesorul de religie Manuel Liviu Diaconu, au reuşit să treacă de pragul notei 5, ceea ce le conferă şansa suplinirii, dacă vor găsi posturi libere. Creşteri de notă au mai fost, dar nesemnificative. Cea mai mică notă contestată a fost 1,5 la limba franceză, iar cea mai mare - 9,15 a unei candidate la geografie, ambele rămanand neschimbate.

Şedinţă publică astăzi pentru titularizare

În urma rezolvării contestaţiilor, procentul notelor mai mari de 5 a crescut la 78,14%. Situaţia finală pe tranşe arată în modul următor: 192 de candidaţi (44,65%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 144 de candidaţi (33,49%) - note între 5 şi 6,99. Astăzi, de la ora 9,00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean are loc şedinţa publică pentru ocuparea posturilor şi a catedrelor titularizabile. În cadrul acesteia vor fi repartizaţi candidaţii care au media de repartizare mai mare de 7, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare). Este vorba despre 86 de posturi didactice/catedre vacante, dintre care 20 sunt în mediul urban, iar 66 în mediul rural. Următoarea şedinţă publică este programată pe data de 14 august cand vor fi repartizaţi pe posturi, cu contract pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii care au media de repartizare egală sau mai mare de 5. (M. VLĂDESCU)

În ataşament puteţi consulta atat lista finală a notelor examenului de titularizare, cat şi graficul şedinţei de astăzi de la IŞJ în care vor fi repartizaţi candidaţii cu note peste 7.


S-au afişat rezultatele finale la titularizare. Vezi notele modificate!

 

33 de contestaţii au fost admise în Vrancea la examenul de titularizare din acest an. În urma rezolvării acestora, procentul notelor mai mari de 5 a crescut la 78,14%. S

Situaţia finală pe tranşe de note este următoarea: 192 de candidaţi (44,65%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 144 de candidaţi (33,49%) note între 5 şi 6,99. Un candidat a obţinut nota 10. Numărul notelor contestate a fost de 86. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a stabilit şi reperele orare după care candidaţii vor fi repartizaţi maine, în şedinţă publică, pe locurile titularizabile. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să aibă minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 86 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (20 în mediul urban şi 66 în mediul rural).  

În ataşament puteţi consulta atat lista finală a notelor examenului de titularizare, lista cu notele modificate dupa rezolvarea contestatiilor, cat şi graficul şedinţei de maine de la IŞJ în care vor fi repartizaţi candidaţii cu note peste 7.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Facina Liliana, acum 3912 zile, 6 ore, 54 minute, 45 secunde
Eu una m-am amuzat teribil: in urma contestatiilor o concurenta de a mea de la 5,6 a obtinut 8,8. Romania: tara tuturor posibilitatilor si locul unde te lupti cu morile de vant!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.