Educație

Istoricul lui Caian se poate citi online, pe site-ul bibliotecii

Sorin Tudose
7 aug 2013 1405 vizualizări
Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea au adus Istoricul Oraşului Focşani de Dimitrie F. Caian mai aproape de public.

Recent, bibliotecarii au urcat pe http://www.bjvrancea.ro, site-ul instituţiei întreaga carte a lui Caian, aceasta putand fi citită de toţi cei ce au conexiune la internet. Bibliotecarii au scanat cele peste 550 de pagini ale volumului, inclusiv anexele, şi au postat pe site-ul lor cea mai bună carte despre Focşani din cate au fost tipărite pană acum. Cu doar cateva click-uri stabiliţi dimenisunea paginilor, după care nu vă rămane decat să citiţi ceea ce scria Caian în urmă cu mai bine de un secol. După ce aţi lecturat o pagină cu un singur buton de pe tastatură puteţi trece la următoarea filă. Simplu ca bună ziua! Efortul bibliotecarilor este de toată lauda pentru că, într-o societate în care nimic nu se mai poate face fără mijloacele de comunicare rapidă, fără internet, instituţiile trebuie să ţină pasul cu vremurile. Mai mult, cartea aleasă de Biblioteca Judeţeană spre a o promova în online este despre identitatea focşănenilor, despre identitatea noastră şi ar trebui măcar frunzărită pentru a vedea de unde ne tragem şi cine ne sunt înaintaşii. În măsura timpului disponibil n-ar fi rău ca şi alte cărţi să fie digitalizate, mai ales cele care nu se împrumută acasă. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 3914 zile, 2 ore, 40 minute, 59 secunde
Este o realizare foarte buna. Este foarte tarziu pentru Biblioteca; a aparut reeditarea. Din Zestrea de Aur a Bibliotecii se mai pot prezenta cititorilor "on line" si ale lucrari. Traim citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.