Educație

Anamaria Cătănoiu a încheiat experienţa în Sicilia

Sorin Tudose
5 aug 2013 1571 vizualizări
Preşedinta Asociaţiei Potpourri a încheiat un stagiu de pregătire de 22 săptămani în Sicilia

Experienţa de peste 20 de săptămani în Sicilia a preşedintelui Asociaţiei Potpourri Anamaria Cătănoiu s-a încheiat pe 2 august. În cadrul programului Grundtvig – Învăţare pe tot parcursul vieţii, Anamaria Cătănoiu a participat la un stagiu de asistent Grundtvig, început pe 28 februarie. Grantul Grundtvig obţinut prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale de focşăneanca noastră (primul vrâncean care obţine un astfel de grant de asistent) a permis acesteia desfăşurarea unui stagiu de formare de 22 de săptămâni la centrul de voluntariat Centro Servizi per il Volontariato, din Messina, Sicilia. În toată această perioadă preşedintele Potpourri a lucrat cu echipa CESV, în cadrul proiectelor curente. Anamaria Cătănoiu a văzut cum lucrează alte organizaţii europene, iar acum rămane să implementeze punctele forte ale experienţei sale la nivel local. În ultimele zile ale stagiului, Anamaria a vizitat mai multe localităţi din insula italiană. “Ultima zi a fost dedicată rămasului bun. De dimineaţă am început cu vizitele, întâlnirile cu prietenii, telefoanele pentru cei cu care nu m-am putut vedea sau mesajele pe facebook. Întâlnirea cu colegii de la CESV a fost frumoasă dar şi dureroasă şi nu m-am putut abţine să nu scap câteva lacrimi. Am luat prânzul cu toţii la sediu, pentru ultima dată, şi mi-au făcut un cadou care să-mi amintească de ei şi de toată perioada care am lucrat-o şi am trăit-o împreună. Evident, promisiuni făcute să ne vizităm şi să continuăm să lucrăm împreună la proiecte. Nici nu s-ar putea altfel…”, scrie Anamaria pe http://www.potpourri.ro. Potpourri se doreşte a fi o asociaţie creativă şi avangardistă care se implică în viaţa comunităţii printr-un potpourri de activităţi, în efortul de a schimba atitudinile şi a orienta mentalităţile conservatoare spre un ideal de conştientizare, implicare comună şi voluntară şi remodelare a gândirii în beneficiul public. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.