Educație

ATASAMENTE!!!N-a putut fi poliţistă, dar va fi educatoare cu 10 la titularizare

Ziarul de Vrancea
5 aug 2013 6554 vizualizări
Peste jumătate dintre reuşiţi nu au posturi .Un singur candidat a obţinut nota maximă la examenul de titularizare, în timp ce alţi nouă au ştiut doar de …1.„Nota pe 0care am obţinut-o este muncită”, ne-a spus tanăra educatoare de nota 10, Luminiţa Daniela Balcu.O sută dintre candidaţii cu note mai mari de 7 nu se vor putea titulariza pentru că reţeaua şcolară nu are posturi pentru ei.Postul soţiei comisarului şef al Gărzii de Mediu depinde de cariera inspectoarei Luminiţei Balaban

Notele candidaţilor la examenul de titularizare din acest an sunt din toată gama. Mai bine de 77% dintre acestea sunt mai mari de 5, iar 43,04% sunt egale sau mai mari de 7,00. Există şi o notă de 10 obţinută de educatoarea Luminiţa Daniela Balcu din satul Oreavu, comuna Gugeşti. Aceasta va avea prima opţiune la ocuparea posturilor disponibile în judeţ. Luminiţa Daniela Balcu a absolvit anul acesta Facultatea de Psihologie – Ştiinţele educaţiei, filiala Focşani, din cadrul Uniuversităţii Bucureşti. A fost timp de doi ani ajutor de educatoare la Grădiniţa 23 din Focşani, fiind plătită din banii părinţilor. Spune că aici şi-a descoperit adevărata pasiune după ce nu a reuşit să intre la şcoala de poliţie din pricina înălţimii. „Am absolvit Liceul Pedagogic, profil filologie, dar visul meu a fost să devin poliţistă. Nu am reuşit din cauza înălţimii. Mi-am dorit să urmez o facultate, iar din cauza resurselor financiare am decis să mă înscriu la filiala din Focşani a Universităţii Bucureşti. În anul II m-am angajat la grădiniţă, unde am început să îndrăgesc această meserie. Pot spune că mi-am descoperit adevărata vocaţie”, ne-a declarat Luminiţa Daniela Balcu. Deşi are nota maximă, aceasta nu va putea ocupa un post în Focşani pentru că nu există, dar va opta pentru o variantă cat mai convenabilă de navetă. „Posturile sunt departe de oraş şi de localitatea din care provin. Probabil că voi opta pentru un post la Jariştea, dar mă mai gandesc. Nota pe care am obţinut-o este muncită. Mă aşteptam la o notă de 8 sau 9, dar nu chiar la 10”, ne-a mai spus tanăra educatoare.

Trei lucrări de… 1 la religie ortodoxă
 

Alţi 185 de candidaţi au obţinut note situate între 7 şi 9,90, iar 148 de candidaţi note între 5 şi 6,99. Note foarte bune au obţinut şi profesoara de matematică Cornelia Moisă - 9,90, Daniela Sporina Negrei la confecţii textile, tricotaje – 9,70, Elena Cristina Ionescu, profesoară de educaţie tehnologică - 9,75, educatoarea Violeta Mirela Ştefănescu – 9,70. 96 de candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5,00, iar nouă dintre aceştia nu au ştiut mai mult de… 1. Trei lucrări, toate la religie ortodoxă, au fost notate cu 1,00. Membrii comisiei din centrul de examen cred că este exclusă varianta ca aceşti candidaţi să nu fi ştiut de posibilitatea renunţării la examen pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. Profesorul de muzică Mircea Ianchievici, agresat la începutul anului de rudele a doi elevi de etnie rromă, a fost notat cu 5,35. Soţia comisarului şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Georgeta Niţu, a obţinut nota 7,00, dar nu are post pe care să se titularizeze. Locul său de muncă depinde în anul şcolar următor de funcţiile directorilor Colegiului Auto, Ioan Negoescu şi Luminiţa Balaban, aceasta din urmă fiind detaşată de anul trecut în funcţia de inspector şcolar general adjunct. Profesoara Georgeta Niţu, care şi-a dat şi definitivatul în această vară, a predat în ultimul an şcolar la Colegiul Auto pe jumătate de catedră rezervată a directorului Ion Negoescu, şi pe jumătate de catedră a Luminiţei Balaban.

„Profesori care trebuie să reia studiul”
 

O situaţie mai rar întalnită este a unei candidate care a susţinut examen la filozofie şi logică, argumentare şi comunicare care nu se va putea titulariza, în ciuda notei de 9,35 obţinută la proba scrisă, deoarece a fost notată numai cu 5,5 la inspecţia specială la clasă. „Aceasta va putea ocupa un post pe perioadă determinată. Ca să ocupe un post pe perioadă nedeterminată trebuia să aibă minim 7 la ambele probe”, ne-au precizat reprezentanţii IŞJ. Trei dintre candidaţii la disciplina matematică şi-au luat măsuri de siguranţă şi au susţinut toate probele care le pot oferi şansa ocupării unei catedre. Unul dintre candidaţi a dat proba în limbajul mimico-gestual care îi oferă posibilitatea predării atat într-o şcoală normală cat şi într-o şcoală specială, iar doi candidaţi au susţinut probe atat la matematică dar şi la informatică. Ministerul Educaţiei Naţionale a afişat ieri şi mediile de repartizare, care sunt calculate după formula: nota obţinută la proba scrisă ori trei, plus nota obţinută la proba practică/inspecţia specială la clasă, totul împărţit la patru. „Faptul că s-a înregistrat un procent de 77,44% note egale sau mai mari decat 5 şi 43,4% note egale sau mai mari decat 7 demonstrează faptul că profesorii au fost destul de bine pregătiţi. Avem o notă de 9,90 la matematică şi un 10 la învăţămant preşcolar. Notele sub 4,99 arată că încă mai sunt aspiranţi la statutul de cadru didactic care trebuie să reia studiul cu creionul în mană, punct cu punct. Îmi doresc ca după contestaţii procentul celor cu note peste 7 să crească, deşi sunt doar 86 de locuri pentru angajare pe perioadă determinată. Multă baftă!”, transmite inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban, preşedintele comisiei judeţene de examen.

Şedinţă publică de repartizare pe posturi, vineri

Ieri, în primele două ore după afişarea rezultatelor 45 de cadre didactice au cerut reevaluarea lucrărilor. Contestaţiile se depun şi astăzi, pană la ora 15,00, la secretariatul Inspectoratului Şcolar. Notele finale vor fi afişate pe 8 august, urmand ca repartizarea candidaţilor pe posturile disponibile pentru angajare pe perioadă nedeterminată să aibă loc vineri, 9 august, la ora 9,00. în sala mare de la IŞJ. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată. În Vrancea la examenul de titularizare erau aşteptaţi 545 de candidaţi. Numai 489 au fost prezenţi însă, dintre care 54 s-au retras după ce au văzut subiectele. Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, fiind prinşi cu telefonul mobil asupra lor, aceştia neavand dreptul de a mai preda în anul şcolar următor. (M. VLĂDESCU)

100 dintre cei cu note titularizabile nu au post

O sută de candidaţi aspiranţi la statutul de cadru didactic titular care au obţinut note mai mari de 7 nu vor putea ocupa post decat pe perioadă determinată, deoarece IŞJ a scos la concurs numai 86 de posturi titularizabile. Cele mai multe sunt la educaţie fizică şi sport – 9, educatoare – 8, învăţători – 13, limbă engleză - 5, limbă franceză - 8, limbă romană - 6, matematică - 8. Mai sunt cateva posturi de religie ortodoxă, profesor logoped, muzică instrumentală, pregătire – instruire practică (asistentă medicală), precum şi un post de artă vocală. Cele mai multe posturi, peste 520, sunt scoase la concurs pe perioadă determinată, foarte multe de religie, matematică, limbă romană, limbă franceză, limbă engleză, istorie, învăţători, educatoare, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport. Acestea sunt scoase la concurs pe perioadă determinată de cele mai multe ori din teama directorilor de a nu reuşi să îndeplinească planul de şcolarizare, fiind puşi în acest fel în situaţia de a recurge la restrangeri de activitate. (M. V.)

În ataşament puteţi consulta atat notele obţinute la proba scrisă din cadrul examenului de titularizare în învăţămant cat şi lista posturilor vacante.


S-au afişat rezultatele la titularizare

Ministerul Educaţiei  a afişat rezultatele concursului de titularizare în învăţămant. Acestea urmează să fie afişate de oficialii IŞJ şi în centrele de examen de la Colegiul Cuza, cat şi la sediul IŞJ.

La nivel naţional doar 47,78% dintre candidaţi  au obţinut note mai mari de 7, ce le oferă posibilitatea ocupării unui post titularizabil. Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (56,82%), iar cel mai scăzut procent, la acelaşi capitol, în judeţul Mehedinţi (30,02%). Nemulţumiţii pot cere reevaluarea lucrărilor, contestaţiile fiind înregistrate la secretariatul IŞJ astăzi pană la ora 21,00 cat şi maine pană la ora 15,00. Notele finale vor fi afişate pe 8 august, urmand ca repartizarea candidaţilor pe posturile disponibile pentru angajare pe periodă nedeterminată să aibă loc în zilele de 9 şi 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată. În Vrancea la examenul de titularizare erau aşteptaţi 545 de candidaţi. Numai 489 au fost prezenţi însă, dintre care 54 s-au retras după ce au văzut subiectele. Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, fiind prinşi cu telefonul mobil asupra lor, aceştia neavand dreptul de a mai preda în anul şcolar următor.
Rezultate titularizării pot fi consultate pe site-ul MEN, la adresa
http://www.titularizare.edu.ro/Titularizare/RapoarteJ.aspx?juda41

 

Citiţi în ataşament Tabelul cu rezultatele la titularizare  în judeţulVrancea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un alt profesor, acum 3887 zile, 13 ore, 42 minute, 56 secunde
Aura,se scrie "copiii",nu "copii".Mai bine te-ar preocupa scrierea corecta la tabla pentru pregatirea corecta a copiilor,decat sa fii frustrata de faptul ca nu ai obtinut o nota la citeste integral
aura, acum 3887 zile, 15 ore, 53 minute, 26 secunde
Felicitari Luminitei, care a dovedit ca, daca inveti si ai destule cunostinte, poti trece cu bine peste orice examen. Sa vedeti acum la distribuire posturi ca cei care au obtinut note mari, vor preda citeste integral
Eu, acum 3887 zile, 17 ore, 29 minute, 6 secunde
,,ajutor de educatoare la Grădiniţa 23 din Focşani, fiind plătită din banii părinţilor" Interesanta incadrare, dar educatoarea respectiva nu putea sa-si desfasoare activitatea ca toate citeste integral
profesor, acum 3887 zile, 16 ore, 50 minute, 49 secunde
Ajutorul de educatoare este o cerinta obligatorie a alternativei Step by step, cum se lucreaza la Gradinita 23. Faptul ca acest ajutor este platit de parinti si nu din fonduri de la minister este o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.