Educație

O nouă provocare pentru unirişti: organizarea unui muzeu virtual

Ziarul de Vrancea
4 aug 2013 1102 vizualizări
Directorul Colegiului Naţional “Unirea” din Focşani, Cornel Noană, a lansat pe Facebook o nouă provocare pentru unirişti: crearea unui muzeu virtual al celui mai apreciat liceu vrancean şi realizarea unei monografii complete a acestuia Colegiul va avea şi o monografie completă

Ambele ar urma să fie lansate în 2016, an în care CNU va împlini 150 de ani de la înfiinţare. “Cu siguranţă că mulţi dintre voi aveţi rude sau cunoştinţe care au avut de-a face cu Liceul Unirea! Trebuie doar să scotociţi prin cutiile cu fotografii pentru a găsi poze vechi, diplome sau alte înscrisuri care au legătură cu istoria liceului şi să vă aduceţi în acest mod aportul la ceea va trebui să fie o istorie în imagini a CNU!”, este mesajul profesorului Cornel Noană. Acesta spune că ideea i-a venit după ce a văzut fotografiile din anul ’85 postate de curand de un fost absolvent, în care sunt surprinşi şi foşti profesori ai liceului, unii care nu mai sunt în viaţă. “Mă bazez pe elevi care să scotocească pe unde trebuie, prin arhiva bunicilor, a părinţilor, să găsească imagini vechi din perioada în care nu existau atat de multe fotografii, filmări şi nu se tipărea atat de mult”, ne-a spus Cornel Noană. Cu acest scop a fost creată şi pagina de facebook: liceul “unirea” focsani-istorie in imagini. Colegiul “Unirea” are o monografie lansată în anul 2007 şi semnată de profesoara Tudora Ciobotaru, însă oficialul CNU consideră că este nevoie de una completă, care să cuprindă şi ultimii 20 de ani de activitate ai unităţii şcolare. Nu se ştie încă cine va semna noua monografie, dar cert este că la aceasta ar urma să lucreze un întreg colectiv de unirişti. “Să nu uităm că în 2016 vom împlini 150 ani, ceea ce obligă la un muzeu şi la o monografie! Voi ne anunţaţi şi noi scanăm sau primim donaţiile! O să postăm totul pe site şi poate chiar o să facem un muzeu virtual! Oare o să reuşim??”, se întreabă directorul CNU. Noi credem că da. Aşa cum ideile uniriştilor prind contur de fiecare dată, credem că şi aceasta va fi valorificată. Mult succes! (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.