Educație

Omagiu pentru eroii germani din Primul Război Mondial

Gabriel Sava
2 aug 2013 1367 vizualizări
Militarii romani şi cei germani au participat la curăţarea cimitirului de război din Soveja

Cimitirul eroilor germani căzuţi în Primul Război Mondial de la Soveja a fost curăţat de zece militari germani, ajutaţi de colegi romani. Tabăra de îngrijire a mormintelor de război a avut ieri parte de vizita prefectului Cătălin Kanty Popescu. Acesta a participat, alături de primarul din localitate şi de alţi invitaţi la ceremonialul dedicat finalului taberei româno - germane pentru îngrijirea mormintelor eroilor germani căzuţi în timpul Primului Război Mondial. În cadrul taberei au fost efectuate lucrări de curăţare, reparaţii şi reamenajare a monumentului din incinta cimitirului de către 10 militari germani. “Este pentru al V –lea an când ofiţeri şi subofiţeri germani vin în comuna Soveja pentru a se îngriji de mormintele înaintaşilor lor. Alături de ei, am avut şi noi o echipă de 10 militari români, de la Brigada Mecanizată „Unirea Principatelor”, care au muncit cot la cot cu soldaţii germani... Vă multumesc pentru că ne-aţi făcut să trăim încă un moment de istorie comun. Este de datoria noastră să susţinem ca aceste monumente, care din păcate într-un moment din istoria noastră nu prea au fost puse în valoare, să facem să arate foarte bine şi să le arătăm copiilor că pe aici, la un moment dat, şi-au dat viaţa pentru ca ei să fie liberi şi români şi nemţi şi multe alte naţionalităţi”, a declarat prefectul Cătălin Popescu. Militarii germani au sosit în comuna Soveja în data de 22 iulie. Astfel de cimitire dedicate soldaţilor germani căzuţi în cele două războaie mondiale se mai află şi în comuna Bordeşti dar şi între Panciu şi punctul rutier Tişiţa. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gherghisanu, acum 3917 zile, 13 ore, 55 minute, 9 secunde
Dece oare nui omagiem si pe cei din al doilea razboi mondial. Oare pe eroii nostri care au cazut la Stallingrad, pe cei care au cazut in muntii Tatra din Cehia, ii omagiaza cineva, sau le ingrijeste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.