Educație

Elevii uitaţi de IŞJ, premiaţi cu întarziere de municipalitate

Ziarul de Vrancea
25 iul 2013 1160 vizualizări
Primăria Focşani repară nedreptatea făcută luna trecută cand elevi cu rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile şcolare nu au fost incluşi în lista celor premiaţi atunci.

Greşeala, de fapt, aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean, cel care a făcut propunerile municipalităţii pentru premiere. Astfel, cei doi componenţi ai echipei Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” care au caştigat locul al II-lea la World Robotic Olimpiade, Bogdan Basuc şi Vasile Cristea, vor încasa cate 250 de lei drept premiu pentru performanţa lor. Cei doi elevi, cu un rezultat remarcabil în ţara noastră, au fost omişi la premierea din luna iunie. Vor mai fi premiaţi Daniela Stoica, Cristina Pîrlea şi Stănica Moşneagu de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”, cu cate 300 de lei, pentru locul I caştigat la Concursul Interdisciplinar “Gustave Eiffel” – limba franceză pentru discipline tehnice. De asemenea, Gabriela Ştefan de la Colegiul Economic va primi 150 de lei pentru menţiunea obţinută la Concursul Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”. Municiplaitatea va mări premiile financiare pentru Amalia Giuclea de la Colegiul Unirea şi Silvia Elena Mihăilescu de la Colegiul Cuza care au caştigat premiile I şi II la Concursul Naţional Cangurul Lingvist- limba franceză, de la 200, respectiv 250 lei, la 400, respectiv 500 lei. Astfel, suma alocată pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile şcolare şi olimpiadele din acest an, precum şi a sportivilor creşte de la 40 mii lei la 42 mii lei. Proiectul de hotărare care vizează această reparare a unei nedreptăţi va fi supus aprobării CL în şedinţa de joi, 25 iulie 2013. Luna trecută municipalitatea a aprobat un proiect de hotărare privind premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade, iar profesorii îndrumători au primit diplome de merit. Premierea a fost făcută de Zilele Municipiului Focşani. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Eu,cetateanu, acum 3898 zile, 1 ora, 17 minute, 47 secunde
zdv-ule,esti VARZA!Nu publici comentariile!Toti s-au mutat pe platforma Monitorului!Sa-ti fie rusine,esti de 2 lei ,a avut dreptate Oprisan sa va desfiinteze !VALEA!-Ori sunteti prosti,ori sunteti cu citeste integral
petre duta, acum 3898 zile, 9 ore, 48 minute, 35 secunde
Auzi! 250 lei pentru un premiu la un concurs international! Cat costa, bre, anual paranghelia de Ziua Rec oltei ?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.