Educație

8 elevi s-au înscris în etapa a doua de admitere la liceu

Ziarul de Vrancea
23 iul 2013 1184 vizualizări
în liceele din Vrancea sunt neocupate peste 650 de locuri

Doar 8 absolvenţi de liceu s-au înscris pentru etapa a doua de repartizare la liceu. Printre aceştia se află şi Valentina Măcrinoiu de la Şcoala gimnazială Mera, care, deşi a avut media 6,84 la Evaluarea Naţională, nu a fost repartizată în prima etapă ca urmare a  numărului mic de opţiuni înscrise în fişă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), ceilalţi admitanţi sunt absolvenţi din promoţia 2012 care au abandonat şcoala în clasa a IX-a, dar cărora metodologia le oferă şansa de a relua studiile liceale. Doi dintre aceştia sunt din alte judeţe: unul din Vaslui, care a optat pentru Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Focşani, iar altul este din judeţul Bacău şi a optat pentru un liceu din municipiul Adjud. Absolventa Şcolii Mera, singura elevă nerepartizată în prima etapă a admiterii, a optat pentru Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Focşani. Alte opţiuni mai sunt pentru Liceul “Simion Mehedinţi” din Vidra şi pentru Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş“ din Adjud, unde au rămas locuri libere. Rezultatele acestei a doua etape a repartiţiei computerizate vor fi afişate maine. În liceele din Vrancea au mai rămas neocupate peste 650 de locuri, în special la liceele mai slab cotate. O parte dintre acestea vor fi ocupate în etapa a treia a repartiţiei computerizate ce va avea loc în luna septembrie. Înscrierile vor avea loc în perioada 2 – 9 septembrie, în aceasta avand drept de înscriere şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională. În condiţiile scăderii numărului de elevi care vor să urmeze liceul este posibil ca în anii următori unele catedre de la liceele considerate mai slabe să intre în restrangere de activitate. La nivelul judeţului sunt în jur de 5.000 de norme didactice şi peste 50.000 de elevi. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.