Educație

Caravana TIFF aduce filme în Piaţa Unirii pe 7 şi 8 august

Dan Chiriac
23 iul 2013 1510 vizualizări
Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, organizatoarea festivalului de film Transilvania

În cadrul Caravanei Filmului TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va organiza un eveniment deosebit pentru cinefilii din Focşani. A patra ediţie a Caravanei se va desfăşura în perioada 1 iulie -11 septembrie 2013 şi cuprinde 13 destinaţii, între care şi Focşaniul. “Vom ajunge la Focşani în perioada de 7 - 8 august, proiecţia desfăşurandu-se în aer liber, în locaţia din Piaţa Unirii, începand cu ora 22.00”, ne-a informat  Alexandra Boghiu, promotor al evenimentului din partea APFR. Caravana continuă proiectul de succes, Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa. În cadrul Caravanei au fost difuzate mai multe filme interesante. Astfel, la Oradea au rulat filmele "Şi caii sunt verzi pe pereţi", regizor Dan Chişu, tragicomedia "Condamnat la viaţă", regizor Bogdan Dreyer, acesta fiind un film realizat după nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici sau co-producţia turco-germană "Pe viaţă", în regia lui Asli Ozge. La Buzău, cinefilii s-au delectat cu pelicule precum „Hasta la vista”- (Belgia 2011, comedie-dramă, Geoffrey Enthoven), „Şi caii sunt verzi pe pereţi (Romania 2012, comedie-dramă) şi „Blancanieves” (Belgia-Germania 2011, dramă-romantic, regia: Viktor Chouchkov). În aceste zile, la Cluj se difuzează Lore / Lore (regia: Cate Shortland, Hasta la vista (2011) în regia lui Geoffrey Enthoven şi Blancanieves/ Alba ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger. Caravana a avut mare succes în oraşele unde a ajuns. La Timişoara au venit în Piaţa Operei peste 5.000 de persoane dornice să vadă filme bune. Ziarul de Vrancea, care va fi partener media al caravanei TIFF, vă va ţine la curent cu detaliile evenimentului şi cu filmele care vor rula pe ecran mare în Piaţa Unirii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.